Afbeelding
Foto:

Vermeer & Meer

De periode met corona was voor niemand een leuke tijd. Alles maanden dicht, vrijwilligers die zich thuis zitten te vervelen, ouders en kinderen die alleen maar thuis kunnen werken, opgeruimde kasten en veel tijd om na te denken. Dat laatste hebben ze bij het Vermeer Centrum Delft in de afgelopen maanden ook gedaan. Om ruimte te maken voor de 1,5 meter maatregel werd vorig jaar de horeca in dit centrum over het leven en werk van Johannes Vermeer al stopgezet. In het afgelopen jaar kwamen er om het centrum heen steeds meer horecazaken als paddenstoelen uit de grond, hetgeen de reden was om de koffie- en theevoorziening definitief te vervangen door een nieuw deel van de winkel.

Waar men op de begane grond van het gebouw aan de Voldersgracht voorheen een entreeticket en souvenirs, cadeaus en gebruiksvoorwerpen met de afbeelding van één van de schilderijen van Vermeer kon kopen en kon kiezen uit meer dan 50 boeken over Vermeer, is nu een hele extra ruimte ontstaan voor cadeaus met andere afbeeldingen. Kaartenmapjes, brillenkokers, placemats, schrijfboekjes, servetten, giftsets en veel meer andere zaken om zelf te hebben of cadeau te geven. Afbeeldingen van diverse oude meesters en hedendaagse kunstenaars gaan samen met moderne patronen, kinderboekillustraties en mooie foto’s en zijn vanaf nu dus ook verkrijgbaar in het Vermeer Centrum Delft in het hartje van de stad. Een extra reden om eens binnen te stappen in het voormalige Sint Lucasgilde gebouw, ook als u de drie verdiepingen met alle schilderijen van Vermeer en informatie over zijn leven, zijn werk en zijn stad Delft al gezien hebt. Niet langer voor een kopje koffie of thee, maar wel om de tentoonstelling te bezoeken, een Vermeerkalender te kopen, een setje espressokopjes van het Rijksmuseum te scoren, een nieuwe brillenkoker met Mondriaan of Van Gogh motief te kopen, zes verschillende placemats door uw kinderen uit te laten zoeken of één van de nieuwe Proud Mary’s van de Porceleyne Fles mee naar huis te nemen.
Kan er dan helemaal niets meer met horeca worden gedaan in het Vermeer Centrum Delft? Natuurlijk wel! De ruimten in dit gebouw zijn elke avond vanaf 18.00 uur tot 23.00 uur te huur voor een receptie, (historisch) diner, vergadering of andersoortige bijeenkomst. Natuurlijk met een kopje koffie, een glaasje wijn of een flesje frisdrank en vanzelfsprekend staat vaste cateraar Richard Weeber weer klaar om een heerlijk buffet of viergangen diner te bereiden.

Maar wat u ook gaat doen in het Vermeer Centrum Delft: weet dat de vrijwilligers van dit centrum u altijd graag met open armen welkom zullen heten en proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Het Vermeer Centrum Delft is elke dag open van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Afbeelding