Afbeelding
Foto:

Mooi Weer Spelen trakteert Delft
op ruwe internationale diamant

Het festival Mooi Weer Spelen presenteert op 2 en 3 september een locatievoorstelling uit Frankrijk. Gratis live mee te maken in het Poptapark en eveneens via livestream te bewonderen. Op 11 september vindt het Kaseko-Jazzfestival plaats in het Poptapark en op 12 september op dezelfde plek straattheaterfestival Mooi Weer Spelen.

Delft mag trots zijn dat het voor het eerst is dat de voorstelling ‘L’ivresse d’une Approche’ van het eigenzinnige Franse gezelschap Compagnie Au Delà Du Bleu in Nederland te zien. De voorstelling is een kunstzinnige, bedwelmende mix van beeld-, dans- en geluidsmateriaal, vastgelegd in het decor van onherbergzame natuur en verlaten industrieel erfgoed. In de rauw-poëtische voorstelling mengen de dans, muziek en video zich naadloos. Wil je de voorstelling live bezoeken, dan moet er van te voren worden gereserveerd in verband met een beperkte bezoekerscapaciteit. Om de voorstelling voor een groot publiek toegankelijk te houden, zorgt het streamteam van het Delftse Rietveld Theater voor de livestream. Via de websites van de Mooi Weer Spelen (www.mooiweerspelen.nl) en Theater de Veste (www.theaterdeveste.nl) is meer informatie te verkrijgen over de ontwikkelingen

‘L'ivresse d'une Approche'
In ‘L'ivresse' neemt een danser het publiek mee in z'n fascinatie voor de vergane glorie van ooit florerende industriële complexen, de zilvermijnen van de Ardèche en de steenkoolmijnen van Saint-Etienne. Voor het verzamelen van beelden, geluiden en dans trokken choreograaf Jean-Camille Goimard, fotograaf Guillaume Ducreux en componist Bertrand Blessing er daadwerkelijk op uit en doken in gebouwen en klommen tegen rotspartijen, dansten in ruïnes en zweefden over landschappen. ‘L'ivresse' is het resultaat van deze historische en zintuiglijke verkenningstocht. Het Franse Compagnie Au Delà Du Bleu beschouwt dans, muziek, fotografie en film als gelijkwaardige theaterdisciplines. Gemengd met de behoefte om natuur naar het podium te brengen en de liefde voor extreme sports componeert het gezelschap rauwe, zintuigelijke theatrale ervaringen.