Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

Eerbetoon voor Delftse muzikale grootheden

In het Westerkwartier vindt u een monument voor de Delftse band Tee-Set. Het monument bestaat uit drie elementen om de Delftse muzikale grootheden te eren.

Een eerbetoon op megaformaat voor de Tee-Set, de Delftse band die zich eind jaren zestig ontwikkelde tot een ware hitmachine met maar liefst 21 Top 40-hits, waaronder de nummer één hit ‘She likes weeds’ en de internationale nederbeat-hit ‘Ma belle amie’. Dat is verwezenlijkt in Delft. Het eerbetoon is gecreëerd in de vorm van een drietal herinneringen in de wijk waar het allemaal begon: het Delftse Westerkwartier.

Eerbetoon
Op grootformaat zijn nu de woorden uit het refrein van 'Ma Belle Amie' te lezen op een blinde muur in de Warmoezierstraat. Daarnaast is een kunstfoto, gemaakt door de gerenommeerde fotograaf Peter Mokveld, op het trafohuisje op het Hugo de Grootplein geplaatst met daarop de eerste Tee-Set formatie met de vijf Delftse muzikanten van toen: Polle Eduard, Gerard Romeijn, Robbie Plazier, Carry Janssen en de man met de geweldige stem, Peter Tetteroo. Het derde element is de Delftse Jukebox. Een elektriciteitskastje tegenover de gevelwand is omgetoverd tot een virtuele jukebox, met daarop maar liefst zestien QR-codes die verwijzen naar songs uit de periode van 1957 tot heden. Denk aan hits van Delftse artiesten als Jules de Corte, Alquin, Nico Haak, Jody Bernal, Roel van Velzen en Ricky Koole. De toevoeging van dit derde element trekt het eerbetoon aan de Delftse muziekhelden. QR-codes zijn niet alleen toegevoegd aan de jukebox, maar ook aan de twee andere elementen van het monument. Onder de geveltekst zijn twee codes aangebracht, waarvan een verwijst naar een pagina met informatie over de Tee-Set en de ander naar de video van de hit 'Ma Belle Amie'. Bij de kunstfoto op het trafohuisje is ook veel digitale activiteit mogelijk. Maar liefst vijf codes sturen na het scannen door naar diverse hits van de Delftse nederpopband. Vroeger en nu komen samen; je luistert naar muziek van toen met de technologie van nu. Betrek het monument eens bij een wandeling door de binnenstad en je bent verzekerd van een leuke middag.

Afbeelding
Afbeelding