Portrettenwedstrijd

DELFT - In Museum Paul Tetar van Elven in Delft is momenteel de tentoonstelling te zien over Nederlands meest succesvolle kunstenares uit de negentiende-eeuw: Thérèse Schwartze. Met haar charmes en talent wist zij veel belangrijke opdrachtgevers te werven, waaronder het Nederlands Koningshuis. Haar portretten maakte zij in olieverf, pastel of houtskool en zij paste haar stijl aan naar de smaak van de klant. Van impressionistisch tot klassiek, wat de klant maar wilde.

Wil jij ook in de voetsporen treden van de meest succesvolle portrettiste van de negentiende eeuw? Doe dan mee aan de portrettenwedstrijd. Kies een bekende Nederlander en bedenk zelf in wat voor artistieke stijl je deze persoon zou portretteren. Maak een portret in olieverf, pastel of houtskool in een stijl die jij bij jouw gekozen BN'er vindt passen. Alles is mogelijk, zolang afmetingen niet groter zijn dan 50 x 70 centimeter.

Maak voor 1 april een foto van je werk en mail het naar tetar@hetnet.nl. Wie weet word jij uitgenodigd om jouw werk te laten zien in het museum in de vorm van een kleine tentoonstelling, waarna de winnaar van de wedstrijd bekend zal worden gemaakt! Deze tentoonstelling zal plaatsvinden na de Schwartze-tentoonstelling, die hoogstwaarschijnlijk zal worden verlengd. Lees de voorwaarden na op de site: www.tetar.nl.