Warme wensen voor Warme Mensen

DELFT - Woont u in postcodegebied 2625? Dan vindt u in deze krant een waardebon voor gratis oliebollen! 

Met deze waardebon kunt u na inleveren van uw kerstwens bij jongerencentrum The Culture aan de Mozartlaan op 23 en 24 december van 14.00 uur tot 18.00 uur gratis een zak met zes versgebakken oliebollen van oliebollenkraam Luciano ophalen. Op deze manier proberen alle ondernemers uit de Buitenhof in deze vreemde tijd hun 'warme wensen voor warme mensen' over te brengen aan de bewoners van de wijk. De oliebollen zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. In totaal zijn er 1000 zakken beschikbaar. Het is een initiatief van stichting Rode Feniks, mede mogelijk gemaakt door Ondernemersvereniging Buitenhof en de gemeente Delft. Zie de waardebon voor meer informatie. 

Warenmarkt op
vrijdagen

DELFT - Op zaterdagen 25 december 2021 en 1 januari 2022 is er vanzelfsprekend geen warenmarkt in Delft. Om klanten toch de gelegenheid te geven hun laatste boodschappen op de warenmarkt te halen is er op de Brabantse Turfmarkt een warenmarkt op de vrijdagen 24 en 31 december 2021. Op deze markt zijn niet alle ondernemers aanwezig. Verkrijgbaar zijn bloemen en planten, er zijn aanbieders van AGF, kaas, Franse worsten en leuke geschenkartikelen aanwezig. Deze warenmarkten openen om 9.00 uur en sluiten om 16.00 uur. Deze ondernemers zien uw komst graag tegemoet.

Duizend eenzame ouderen krijgen kerstpakket 

DELFT - Meer dan honderd jongeren van Studenten Vrijwilligerswerk Delft (SVD) organiseren deze feestdagen samen met creatief conceptbureau De Burgemeesters de kerstactie De Delftse Kerst. Op 23 december ontvangen duizend eenzame ouderen in Delft, net als vorig jaar, een kerstpakket met maaltijden, puzzels, leesplezier en meer om ondanks de moeilijke tijden toch een gezellige kerst te hebben. Ruim honderd Delftse studenten gaan in de week voor kerst onder begeleiding van SVD en De Burgemeesters hard aan de slag om de kerstpakketten samen te stellen, die op 23 december op een veilige manier zullen worden rondgebracht. Met deze kerstpakketten hopen de studenten de feestdagen voor een groot aantal ouderen, net als in 2020, een stukje gezelliger te maken. De huidige omstandigheden laten weinig ruimte voor de kerst- en nieuwjaarsgezelligheid zoals we die gewend zijn. Daarom vinden de studenten van de actie De Delftse Kerst het extra belangrijk dat er juist nu, met de feestdagen in zicht, extra aandacht is voor degenen die het nodig hebben. Ken of ben jij iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Meld jezelf of iemand uit jouw omgeving aan voor De Delftse Kerst via de website: dedelftsekerst.nl/aanmelden/. Aanmelden kan tot 21 december om 12 uur 's middags.