Foto: Ron van Varik
Foto: Ron van Varik

Delftse Popdocumentaire over
het Supersister Projekt 2021

Delftenaar Robert Jan Stips, Rinus Gerritsen en Leon Klaasse hebben onlangs het resterende gedeelte van hun clubtour Supersister Projekt 2021 wegens ziekte van een van de bandleden moeten afbreken. Het trio baalt ontzettend, evenals het publiek, dat al enthousiast in groten getale kaartjes had gekocht. We kunnen inmiddels melden dat de afgelaste concerten in het Paard in Den Haag en het Muziekgebouw te Eindhoven zijn verschoven naar resp. 6 en 7 mei 2022, corona volente, natuurlijk. Onlangs deden muziekjournalist Martin Reitsma en Hans Dijksterhuis van Multivision Videoprodukties met Stips en Gerritsen een gefilmd interview in het muzikale Hampshire Hotel in Delft. Deze popdocumentaire is thans ook bij muziekblad OOR op de website te zien en is inmiddels ook vrijgegeven op You Tube voor alle kijkers. Het is een ode aan de fantasie en eigenheid die Robert Jan Stips zo uniek maakt.

Supersister Projekt 2021
Stips en Gerritsen ogen nog even gretig en gepassioneerd als vroeger. Ons gesprek in dit gastvrije Delftse hotel is luchtig en boeiend: er wordt veel gelachen en de grappige anekdotes vliegen je om de oren. Tijdens dit interview komt er meer dan 50 jaar popgeschiedenis langs, enerzijds over de tour met het Supersister Projekt 2021 en anderzijds over hun jarenlange samenwerking binnen Golden Earring. "Tovenaar van de Nederpop” Robert Jan Stips liet zijn virtuoze toets- én zangpartijen horen bij onder meer Supersister, Transister, Sweet d'Buster, Golden Earring en (de) Nits. Basgigant Rinus Gerritsen oogstte grote successen met Golden Earring.Stips vertelt: ‘Rinus en ik hebben elkaar opnieuw gevonden binnen het Supersister Projekt 2021 waarmee we samen met drummer Leon Klaasse een thans afgebroken clubtour binnen Nederland hebben gedaan. Onze wisselwerking als trio is uitstekend en heel compleet.

 CD 'Live in Scheveningen 1972'
Maar er is meer nieuws. Tijdens het interview ontving ik als schrijver uit handen van Robert Jan de SUPERSISTER CD ‘LIVE in SCHEVENINGEN 1972', de na zo'n 50 jaar in het Londense archief van Universal teruggevonden multitracks van een Supersister-concert in de klassieke eerste bezetting, gerestaureerd en geremixed! Ook het boek ‘Supersister Looking Back Naked is nog steeds verkrijgbaar. Meer info via: Meer info: supersister.nl/shop en supersister-de-biografie.nl.

Boulevard of Music
Robert Jan Stips is ook gastschrijver op het muzikale FB platform ‘Boulevard of Music' van Martin Reitsma. Reitsma heeft in samenwerking met een aantal prominente muzikanten en gerenommeerde popjournalisten maar liefst 145.000 kijkers en lezers aan zich weten te binden. Deze FB muziekpagina voldoet duidelijk aan een behoefte. Ook u kunt gratis genieten van de boeiende popverhalen door u als lid aan te melden.