DELFT - Vitesse Delft gaat na de 1-0 zege op DSO als koploper de vervroegde winterstop in. Trainer Ronald Hes is een tevreden man.

- Had je verwacht dat jullie het zo goed zouden doen?
"Het gaat inderdaad lekker. Als je na negen wedstrijden bovenaan staat, mag je niet klagen, al kan UVS ons natuurlijk nog wel voorbij. Bij aanvang van het seizoen heb ik aangegeven dat het de doelstelling was om bij de eerste vijf te eindigen, dus voorlopig zijn we aardig op weg." 

- Hoe vervelend is het dat de winterstop nu al begint?
"Voor ons gaat het maar om één wedstrijd, want zaterdag zouden we toch al vrij zijn, vanwege het oneven aantal ploegen in onze poule. Ik vind het wel heel vervelend, want op deze manier wordt die winterstop wel heel erg lang." 

- Hoe vangen jullie dat op?
"Ik wil zo lang mogelijk doorgaan met trainen op de zaterdagmiddag, zodat we met de groep bezig blijven. Ik had afgelopen woensdag gehoopt dat we wat meer ruimte zouden krijgen om doordeweeks te trainen, maar dat ging helaas niet door. Verder ga ik er vanuit dat het trainingskamp naar de Algarve gewoon doorgaat." 

- En dat de competitie wordt uitgespeeld?
"Ook dat. Als de besmettingen teruglopen en we weer mogen voetballen, vallen die twee gemiste speelrondes wel in te passen."