Afbeelding

Leerlingen schenken Stanislaseuro's aan een goed doel

DELFT - De leerlingen van het Stanislas Krakeelpolderweg hebben genoten van een geslaagde Stanislasdag. Het thema van de dag was 'Do Good, Feel Good'. Onder leiding van het team van Delft4GlobalGoals aandacht geschonken aan 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

Onder het motto: Do Good, Feel Good werden de leerlingen klaargestoomd om te kiezen welk goed doel zij zouden kunnen ondersteunen met een donatie en in de toekomst misschien wel met vrijwilligershulp. Elke leerling kreeg twee biljetten van 5 Stanislaseuro's. Deze mochten ze aan het eind van de ochtend doneren aan twee goede doelen. 

De grote winnaar is de dierenambulance met een totale donatie van 1315 euro op de voet gevolgd door de Plastic Soup Foundation en The Hunger Project. Stichting Jarige Job, Delft4GlobalGoals, KopieKoffie en Extinction Rebellion ontvingen ook mooie donaties.

Deze ochtend heeft de leerlingen bewust gemaakt van welke duurzame veranderingen er zijn en welke zij eventueel zouden willen ondersteunen.