DELFT - DHL won afgelopen zondag met 1-9 van HWD en bevindt zich momenteel op de vierde plek. Tot tevredenheid van trainer Tayyab Chaudry.

- Het gaat goed met jullie...
"Zeker. We staan in de top 4 en ik moet zeggen dat we geen enkele keer terecht punten hebben laten liggen. De voorbereiding verliep stroef, maar toen de competitie startte stonden we er."

- En hoe, afgelopen zondag...
"We begonnen sterk en benutten de ruimte achter hun laatste linie. Na de 0-1 werden we slordiger en stelden we hen zelfs in staat gelijk te maken. Vervolgens kwamen we nog voor rust op 1-2. In de rust heb ik wissels doorgevoerd en erna zetten we hen hoger onder druk. Uiteindelijk hebben ook alle wissels gescoord."

- Hoe bevalt het je als hoofdtrainer?
"Heel erg goed. We hebben een heel leuke, brede groep. Er zitten veel jonge gasten in, maar ook routiniers, zoals Farid Bibouh die mijn verlengstuk in het veld is. Verder neem ik elke wedstrijd spelers van onder -19, van wie ik ook trainer ben, mee. Zo kunnen zij alvast hun debuut maken."

- Wat wil je dit jaar bereiken?
"Aan het begin heb ik aangegeven dat dit een tussenjaar is, waarin de spelers aan elkaar en aan mij moeten wennen. Dat én een plek bij de eerste vijf lijkt me een mooie doelstelling."