De Koffiekamer

DELFT - Als je geconfronteerd wordt met langdurige ziekte van jezelf of een naaste, gaat je leven er ineens anders uitzien. Hoe fijn is het dan als er iemand even naar je wil luisteren. De gastvrouwen van De Koffiekamer in buurthuis De Wending hebben hier veel ervaring mee en staan voor je klaar. 

Iedere dinsdagochtend en donderdagmiddag kun je binnenlopen voor een kop koffie, of thee natuurlijk, en een praatje, met de gastvrouwen of lotgenoten. Er is ook een aparte ruimte voor mensen die even 1 op 1 willen praten. Maar ook als je geen zin hebt om te praten, ben je van harte welkom om in de gemoedelijke sfeer van De Koffiekamer en de vriendelijke aanwezigheid van de gastvrouwen te zijn. In december staan ook nog een aantal leuke activiteiten gepland. Voor deze activiteiten is het wel nodig dat je je vooraf even aanmeldt. Dit kan bij de gastvrouwen of via een mailtje naar: koffiekamerdelft@gmail.com. Agenda: De Koffiekamer is geopend iedere dinsdagochtend van 10 tot 13 uur en iedere donderdagmiddag van 13 tot 16 uur. Aanmelden niet nodig, kom gerust binnenwandelen. Donderdag 2 december om 13 uur is er een Sinterklaasspel, iets met dobbelstenen, cadeautjes en natuurlijk wat lekkers. Dinsdag 7 december om 10 uur kun je Kerststerren komen maken. Dinsdag 14 december om 10 uur kun je Kerstdoosjes komen maken. De Koffiekamer is ook te vinden op Facebook, waar je meer informatie vindt over alle activiteiten. Zoek naar kkdelft of gewoon De Koffiekamer. Je vindt buurthuis De Wending in de Raamstraat 67 tegenover de Franciscus en Clarakerk.

Rotary Delft start kaartenactie voor Taalvisite DOK

DELFT - Met de feestdagen voor de deur heeft Rotary Delft een kaartenactie bedacht om het project 'Taalvisite' van DOK te ondersteunen. Vrijwilligers helpen daarin kinderen met een taalachterstand die behoefte hebben aan extra ondersteuning op het gebied van lezen en schrijven in het Nederlands.

Alie Ekkelkamp, één van de initiatiefnemers van de kaartenactie: “We hopen met onze actie ruim 15 vrijwilligers te kunnen trainen, die vervolgens ook 15 weken op taalvisite gaan bij een gezin thuis. Het is een succesvolle manier om de taal- en leesvaardigheid van kinderen te verhogen én de drempel voor ouders en kinderen te verlagen om bij DOK zelf actief aan het (voor)lezen te gaan.” Rotary Delft hoopt tenminste 500 dierenkaartensetjes te kunnen verkopen, ontworpen door de Delftse kunstenares Sylvia Macheels. Een setje bestaat uit 10 kaarten en kost 15 euro. Ze zijn te bestellen op: www.rotarydelft.nl en ook te koop bij DOK. Wil je vrijwilliger worden bij Taalvisite? Kijk op: www.dok.info/educatie.