Nieuwe struikelstenen in Delft

DELFT - In 2019 is de Stichting Herinneringsstenen Delft opgericht. De stichting heeft tot doel om de herinnering aan de 142 Joodse stadsgenoten die in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd levend te houden door het plaatsen van struikelstenen vóór de woningen van degenen die destijds zijn gedeporteerd. Afgelopen juni werden de eerste 22 herinneringsstenen in Delft onthuld. Stichting Herinneringstenen is blij om te melden dat er deze week weer 13 stenen in Delft geplaatst worden. Alvorens een steen geplaatst wordt gaat er heel wat werk aan vooraf. Adrie Dumaij: "Naast de research die al gedaan wordt door de stichting zijn wij hard op zoek naar verhalen en informatie van nabestaanden over Joodse Delftenaren die zijn vermoord door het naziregime. Zo hopen we dat ooit alle 142 slachtoffers herinnerd worden met een struikelsteen in Delft.” Mocht u informatie hebben voor de stichting stuur dan een mail naar: info@herinneringsstenendelft.nl.
Enkele keren per jaar wordt er een ‘Wandeling door Joods Delft' georganiseerd door één van de bestuursleden van Stichting Herinneringsstenen Delft. Op 10 december 2021 is de eerstvolgende wandeling

In ruim twee uur wordt stevig gewandeld en regelmatig stil gestaan bij de sporen die de Joodse geschiedenis in Delft heeft achtergelaten. Op 10 december 2021 is de eerstvolgende wandeling.