Prominente gasten bij de boekpresentatie (Foto: Koos Bommelé)
Prominente gasten bij de boekpresentatie (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Door de lens van Koos!

Dinsdagmiddag organiseerde muziekjournalist Martin Reitsma op het fraaie en statige kasteel Oud Wassenaar de boekpresentatie van het boek 'Race naar de Sterren' van de internationaal vermaard kunstschilder en auteur Jean Thomassen. Ballerina en filmactrice Ine Veen is zijn vrouw en muze. Onze fotograaf Koos Bommelé was erbij, samen met nachtburgemeester Leo Quack. Meer foto's kunt u zien op www.delftopzondag.nl.

Er waren veel bekenden op dit evenement afgekomen, waaronder diverse mensen uit Delft. Henk van der Meijden, bekend journalist van de Telegraaf, ontvang het eerste exemplaar uit handen van Jean Thomassen. Van der Meijden had op zijn PrivĂ©pagina in de Telegraaf regelmatig aandacht voor Ine Veen en Jean Thomassen en schreef hele pagina's vol over hen. Voorts waren kunstenaressen Astrid Engels, Joke Kroon, Muriel Kasmin, Johnny Manuhutu van Massada, Joop Oonk, Fenno Werkman en Monica Strotmann prominente gasten op dit prachtige culture evenement.  Verheugend was het dat radiomaker en wandelende popencyclopedie Tom Blomberg ook was gekomen. Ook Henk Augustijn, kunstenaar en creatief popliefhebber, was erbij. Kasteelheer Luuk verrichtte met zijn medewerkers veel werk op het kasteel om dit evenement tot een succes te maken. Chansonnier Aryan van Beugen zong prachtige Franse chansons en Susanne de Rooij zong eveneens diverse mooie ballads. Het werd een prachtige culturele middag op dit kasteel. Reitsma vertelt ons dat hij zal blijven doorgaan met de organisatie van dit soort evenementen, waarbij hij opmerkt:  "Ons publiek genoot met volle teugen en reageerde attent en verheugd. Altijd leuk om mensen zo blij te mogen maken."

Het boek, uitgegeven door uitgeverij U2pi, is verkrijgbaar bij diverse boekhandels, bevat 224 boeiende pagina's en kost 24,50 euro. Meer info: www.uitgeveriju2pi.nl

Popjournalist Martin Reitsma (Foto: Koos Bommelé)