Op creatieve wijze openden de docenten het chocoladeproject. (Foto: PR)
Op creatieve wijze openden de docenten het chocoladeproject. (Foto: PR) Foto:

Smaakvol kennismaken met de wereld

Delft – Op de Delftsche Schoolvereeniging bereiden we leerlingen op een interactieve wijze voor op de maatschappij van de toekomst.

Naast een stevige kern van taal en rekenonderwijs in de ochtend, bieden we sinds dit schooljaar in het middagprogramma thematisch onderwijs. De kinderen hebben dit jaar ook allemaal een Chromebook. We dagen hen zo uit om 21-eeuwse vaardigheden zoals onderzoekend en ontwerpend leren, in de praktijk te brengen en de wereld in de school te halen, en de kinderen kennis te laten maken met de wereld om ons heen.
Gekleed als chocoladelaborant en als smaakvol gekleurd chocolaatje, openden de leerkrachten afgelopen week op ludieke wijze het thema chocolade, door samen met de kinderen verschillende experimenten uit te voeren. Zo werden er uitdagende scheikundige proefjes met chocolade gepresenteerd en hebben de kinderen vervolgens in de klas verschillende geur- en smaaktesten gedaan. Tijdens het thematisch werken, gaan kinderen rond een thema aan de slag met de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek, evenals aan creativiteit en ICT- vaardigheid. Ook leren zij om een gedegen onderzoek op te zetten aan de hand van een onderzoeksvraag. Ze werken met elkaar samen om de kennis te vinden, te integreren en te presenteren. Komende week bezoeken de leerlingen ‘Chocolaterie De Lelie' voor een rondleiding en volgen zij een chocoladeworkshop. Ten behoeve van de culturele vaardigheden zal er een smaakvolle afsluiting georganiseerd worden, waarbij alle kinderen en ouders een lekkernij uit eigen keuken meebrengen en gezellig samen kunnen nuttigen.
In 2022 viert de Delftsche Schoolvereeniging haar 100-jarig jubileum. In juni vindt een feestelijke week plaats waarin we graag samen met alle betrokkenen terugkijken en vooruitdenken.