Afbeelding
Foto:

Huis te koop deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

DELFT- Het leven van Henny (65) en Leo (70) Erberveld zit momenteel in een rollercoaster. Drie maanden geleden namen ze het besluit om hun huis te verkopen, en deze week mochten ze de sleutel van hun nieuwe huur appartement in Naaldwijk in ontvangst nemen. "Het is een prachtig huis waarmee we heel erg geboft hebben, maar we laten ook een prachtige woning achter". 

Het stel, dat hier al woont sinds 1992, heeft de knoop doorgehakt om te gaan verhuizen louter en alleen omdat het kleiner wilde gaan wonen. Henny kampt al tien jaar met ernstige rugklachten en het ging haar steeds zwaarder vallen om het huis bij te houden. "Bovendien is onze nieuwe woning gelijkvloers, dus dat is ook een stukje gemak", aldus de bewoonster. Haar zes kleinkinderen zijn minder blij met de move. "Zij vinden het niet zo leuk dat we hier weggaan, omdat ze hiermee opgegroeid zijn. Ze hadden bijvoorbeeld een eigen knutselkamer, maar die gebruiken ze nu ook niet meer, want de jongsten zijn 11. Mijn kleindochter is hier de eerste vier jaar van haar leven bij wijze van spreken grootgebracht. Ze had hier gewoon een eigen kamer".  

Daarvoor is de woning ook ruim genoeg. Het gaf Henny haar woongenot, evenals de luxe van twee balkons boven. "Ik kon altijd mijn was kwijt", zo zegt ze. Ook de omgeving zorgde voor woonplezier. "Het is een leuke buurt. Je bent zo in de binnenstad, en winkels, scholen, kinderdagverblijf en zwembad zijn in de nabijheid".

Beneden aangepakt
Echtgenoot Leo is pas afgelopen januari gestopt met werken. Het stel besloot toen dat het tijd was om beneden één en ander aan te pakken. Er kwam een nieuwe keuken en het plafond werd gestuct. Henny: "Het plan was om daarna boven te beginnen, maar door de ontwikkelingen hebben we dit niet meer gedaan. Daardoor is een mooie uitdaging voor de nieuwe bewoners gecreëerd. Zij kunnen boven eventueel alles naar eigen wens aanpakken. Je hoeft bij wijze van spreken alleen maar op te bouwen". 

Beneden liggen plavuizen en Henny noemt als markant punt de open hardhouten trap vanuit de woonkamer. "Wij hebben deze in de oorspronkelijke kleur gelaten. Hij is jaren geleden opnieuw geschuurd en in de bootlak gezet. Daardoor krijg je die mooie, donkere kleur".

Lekker koel  
Ze roemt verder het klimaat in de woning. "Doordat aan een zijde van de woonkamer geen ramen zijn, is het 's zomers heel koel in huis. Zeker als ook nog eens de duo-rolluiken naar beneden zijn. Tijdens de bloedhete zomer van 2020 was het zelfs zo koel in huis, dat één van mijn kleinkinderen tegen me zei: "Oma, ik heb het zo koud"".  

De tuin, waar van middag- en avondzon kan worden genoten, grenst aan de Buitenhofdreef. Daardoor geldt deze voor het stel eigenlijk als de voorkant. "Wij komen eigenlijk altijd door de tuin naar binnen", aldus Henny. De prominente rol van de tuin wordt nog eens benadrukt aan het einde van het jaar. "Dan is hij ontiegelijk verlicht met kerst. De meesten kennen ons huis daar ook door".

 

                  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding