DELFT - Na het gelijke spel tegen Schipluiden behaalde Ariston '80 zaterdagmiddag de eerste seizoenszege. Quick Steps was op eigen veld met 1-3 de prooi van de Aristoni. Spits Jorge Bonekamp scoorde twee keer.

- Die was wel even welkom...
"Dat kan je zeggen, ja. We snakten er wel naar. Met het voetbal was al tijden niet veel mis. Dat is niet zo gek ook, want de selectie is nagenoeg intact gebleven en we hebben er zelfs nog wat goede spelers bij gekregen. De laatste weken viel het balletje echter vaak net niet goed, terwijl we knullige tegengoals kregen." 

- Hoe groot was de opluchting?
"Heel groot. Hoe je het ook wendt of keert, zo'n overwinning is altijd goed voor het vertrouwen. Nu maakten we ons ook niet heel veel zorgen. De trainer hamert er al tijden op dat als we gewoon ons spelletje blijven spelen, het vanzelf goedkomt. Maar het is fijn als je dan ook wint." 

- Is het extra fijn om met twee goals een groot aandeel in de zege te hebben?
"Natuurlijk is dat lekker. Als spits sta je er om goals te maken en als die bal dan twee keer lekker valt, dan lucht dat op. We hadden het geluk redelijk snel een marge van twee te staan, zodat bij hen de moed al snel in de schoenen zakte. Dit weekend spelen we op eigen veld tegen Loosduinen en als we zo spelen als zaterdag moeten we hen ook kunnen hebben."