Kopjesloop

DELFT - Rekening houdend met de RIVM voorschriften zal er op zondag 14 november door AV De Koplopers weer een Kopjesloop worden georganiseerd.

De Koplopers zijn blij dat het nu weer mogelijk is deze maandelijkse loop op de tweede zondag van de maand te mogen organiseren. Helaas alleen nog een 5 en 10 km. Van tevoren inschrijven via de site! Afhalen startnummer in de kantine van korfbalvereniging DES-Sportpark Biesland. 

Informatie
Meer informatie over de Kopjesloop is te vinden op www.dekoplopers.nl

Pilot Waterbus Delft

DELFT - Vanaf 22 november gaat er in Delft een pilot met een waterbus plaatsvinden om te kijken of dit een goede uitbereiding is.

In die twee weken is het mogelijk om met de boot naar je werk te gaan als je aan de Schie werkt. We hebben het dan over de TU Delft en de Haagse Hogeschool, maar ook OGD, de Koperen kat, het Kabeldistrict en Deltares. Als de pilot een succes is gaan ze proberen om van deze dienst een reguliere dienst te maken. Wat maakt deze boot nu zo bijzonder? De boot heeft een zogeheten hefdak wat er voor zorgt dat de Abtswoudsebrug niet open hoeft. Hierdoor kan je binnen 20 minuten bij het verste punt op de lijn, Deltares zijn. Ze kunnen hierdoor vergelijkbare reistijden behalen als met de bus, maar nu zit je wel lekker op het water. Uiteraard is de boot ook verwarmd en geheel elektrisch. Er is dus geen uitstoot of lawaai tijdens het varen. Als mensen willen meevaren dan kunnen ze zich aanmelden via de website www.waterbusdelft.nl. Of tijdens Highlight Delft gratis meevaren tussen het TU Delft terrein en station Delft.

Vogelgriep

DELFT - Er heerst weer vogelgriep in onze regio! De eerste verdachte gevallen zijn al bij de WIldopvang Delft e.o. langsgekomen. Daarom willen ze graag de inwoners van de regio waarschuwen.

 Wilt u meer weten? Kijk dan op www,wildopvangdelft.nl