Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Klaas Vaak Droomtijdloop

DELFT - In de nacht van 30 op 31 oktober, als de klok een uur terug wordt teruggezet, organiseert AV De Koplopers de Klaas Vaak Droomtijdloop. Dit nachtelijke loopevenement wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en is een sportief, uniek en gezellig Delfts evenement. 

Om 2 uur ’s nachts beginnen ruim 600 lopers aan hun halve marathon. De wedstrijd bestaat uit twee ronden van ruim 10 km. De start is bij het clubhuis van Wippolder/AV De Koplopers en de route loopt door Wippolder, de TU-wijk, langs de Delftse Schie naar de Oostpoort, door de binnenstad en dan door de Delftse Hout via Delfgauw en Emerald terug naar het clubhuis. Om geluidhinder zo veel mogelijk te voorkomen maken ze alleen gedurende de start van de loop gebruik van een beperkte geluidsinstallatie.

Stremmingen
De organisatie heeft onlangs de benodigde evenementenvergunning ontvangen. Hierin is afgesproken dat de gemeente Delft in deze nacht deelnemers aan de Klaas Vaak Droomtijdloop voorrang geeft op het gemotoriseerd verkeer. Hierdoor is er op sommige punten sprake van stremmingen en mogelijk tijdelijke verkeershinder in verband met het passeren van de lopers. Het paaltje bij de splitsing van de Pauwmolen en de Zuideindseweg wordt tijdelijk verwijderd, zodat de route tussen Delfgauw en Pijnacker beschikbaar blijft. De organisatie doet er alles aan om mogelijke overlast tot een minimum te beperken. De verkeersregelaars denken graag met u mee over alternatieve routes. U wordt gevraagd de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen, des te eerder wordt de weg weer vrijgegeven.

Meer informatie over dit sportieve evenement vindt u op onze site www.droomtijdloop.nl. 


Voetbal dit
weekend

Zaterdag 23 oktober

AFC - Nootdorp (14.30 uur)
Vitesse Delft - SVC ’08 (14.30 uur)
Ariston ’80 - Schipluiden - (14.30 uur)
DWO - DSVP (14.30 uur)
DVC - Haagse Hout (14.30 uur)
Oliveo - RAS (15.30 uur)

Zondag 24 oktober

ONA - DHC -  (14.00 uur)
Den Hoorn - SC ’t Zand (14.00 uur)
Full Speed - Concordia (14.00 uur)
RKDEO - IJsselmonde (14.00 uur)
DHL - SVH (14.00 uur)
Stompwijk ’92 - SEP (14.00 uur)
Sporting Leiden - Taurus (14.00 uur)