Kinderworkshop in Museum Prinsenhof Delft

Tijdens de herfstvakantie, van 16 tot en met 31 oktober 2021, biedt Museum Prinsenhof Delft een gevarieerd activiteitenprogramma aan. Families kunnen met de Speurwaaier zelf aan de slag in het museum. Ook kunnen kinderen dagelijks meedoen met de workshop Hallo Hugo!. Te zien is de tijdelijke tentoonstelling ‘Jingdezhen. 1000 jaar porselein’ en het onlangs gerestaureerde papieren meesterwerk ‘Het Apostelhuis’ van Jan Schoonhoven. Ook kan de bezoeker de vrouwen rondom Willem van Oranje ontmoeten in de nieuwe presentatie ‘Historische Vrouwen’. Kijk voor meer informatie en tickets op prinsenhof-delft.nl/herfstvakantie

Wonderkind, schrijver, rechtsgeleerde, advocaat en diplomaat. Tijdens de workshop Hallo Hugo! kunnen kinderen vanaf zes jaar kennis maken met de beroemde Delftenaar Hugo de Groot. Ze gaan met een expert op ontdekkingstocht door het museum, op zoek naar de befaamde boekenkist en zijn portret. Ook leren ze sierlijk schrijven met een penseelstift, maken een gedicht en kunnen hun envelop sluiten met een lakzegel. De workshops vinden dagelijks plaats van zaterdag 16 t/m zondag 24 oktober, woensdag 27 en zondag 31 oktober 2021. Deelname bedraagt €6 per kind inclusief museumbezoek en vooraf reserveren wordt aangeraden. Kijk voor meer informatie en online reserveren op prinsenhof-delft.nl/herfstvakantie.

Deze activiteit maakt onderdeel uit van het Hugo de Groot jaar.

Familiespeurwaaier
Met een Speurwaaier (8+) in de hand vol kijk & doe-activiteiten leert de hele familie meer over drie iconische thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en de Delftse Meesters. Door goed samen te werken kan het raadsel van Museum Prinsenhof Delft worden opgelost. €4,- per familie exclusief museumbezoek.

Bruisende weekendvoorstellingen

17 oktober staat er een prachtig programma voor de deur in CulturA & Zo
17 oktober om 20.00 uur kan je het weekend muzikaal afsluiten met de voorstelling ‘Heteiland van mijn vader'. Zangeres Izaline Calister vertelt en zingt hierin over haar Curaçaoseafkomst, haar vader en over zichzelf. Samen met componist, pianist en theatermaker Thijs Borstenbracht zij een bezoek aan Curaçao en haar vader leidde hen rond op het eiland. Het publiek reist indeze voorstelling met ze mee aan de hand van filmbeelden liedjes en verhalen. ‘Het eiland vanmijn vader' is een intieme, swingende en vrolijke voorstelling die ook de diepte in gaat.