Sinterklaas komt naar Delft!

In goed overleg tussen bestuur en ambtenaren van de gemeente Delft en de organisatie van de Delftse intocht is besloten dat de Delftse intocht dit jaar gewoon door kan gaan op zaterdag 20 november. De aankomst, de rijtoer en aanpalende zaken worden beschouwd als doorstroomevenement waardoor het niet nodig is om de begeleidende (groot)ouders te vragen om het tonen van de corona-checkapp en identiteitsbewijs. Gemeente Delft en de organiserende Stichting Sinterklaas Delft zullen wel voorafgaande aan de intocht, alsook tijdens de intocht mensen oproepen om na te denken over hun doen en laten i.v.m. het mogelijke besmettingsgevaar. De organisatie zet speciale Strooigoedpieten in die alleen maar strooigoed zullen uitdelen en geen andere zaken beetpakken. Ook de andere Pieten en de Sint zijn zeer terughoudend in het geven van handjes. De beslissing om een normale intocht mogelijk te laten zijn, kan nog veranderen als vanuit de Rijksoverheid nieuwe maatregelen worden afgevaardigd of als de algemene situatie daartoe aanleiding geeft. Om (groot)ouders met (klein)kinderen die het lastig vinden met zoveel mensen tegelijk aanwezig te zijn bij de intocht, zullen Sint en Pieten op de zaterdag na de intocht (zaterdag 27 november) nogmaals tussen 12 en 4 uur door de Delftse binnenstad lopen. Ook dan geen handjes schudden, maar wel de mogelijkheid om Sint en Pieten gedag te zeggen, een handje strooigoed van een Piet te krijgen, op de foto te gaan, e.d.

Paddenstoelen excursie

DELFT - Paddenstoelen op de Tanthofkade. Deze excursie vindt plaats op zondag 17 oktober. Tijd: 14.00-15.30 uur door IVN Delft e.o. "De Tanthofkade is een oude dijk met oud hout, we gaat ontdekken welke bijzondere paddenstoelen we hier tegen zullen komen."

* Start om 14.00 uur Laan der Verenigde Naties 99, 2622 PD Delft (bij Van Oeveren Accountants)
* Deelname is gratis, opgeven is verplicht via www.ivn.nl/delft
* De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur
www.ivn.nl/delft

Cinekid kinderfilm festival

DELFT - In de herfstvakantie komt de 35e editie van het Cinekid festival naar filmhuis Lumen! Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober draaien er vier verrassende, grappige en spannende films. Cinekid is het grootste film-, televisie, en Nieuwe Mediafestival van Nederland speciaal voor nieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en hun (groot)ouders. De 35ste editie van Cinekid Festival is voor het eerst echt overal. Met bijna veertig locaties door heel het land én online via Cinekid Play is het festival de hele herfstvakantie bij jou in de buurt, dus ook bij Filmhuis Lumen! Info en ticketverkoop: filmhuis-lumen.nl