Theater de Veste, als debatpodium
Theater de Veste, als debatpodium

Het theater als het debatpodium van de stad

Naast schouwburg, is Theater de Veste ook de plek voor lezingen, debat, gesprek en ontmoeting. Komende week ‘De Groene Live' over de emanciperende potentie van het internet, en vindt de tweede lezing plaats in de serie over het slavernijverleden van Nederland en Delft.
Maandag 11 oktober wordt in ‘De Groene Live' i.s.m. De Groene Amsterdammer ons internet onder de loep genomen. Ooit begonnen vanuit het idee dat met het internet bruggen geslagen zouden worden, tussen rijk en arm, tussen burgers en politici. ‘The great equalizer' werd het wereldwijde netwerk zelfs genoemd. Maar heeft het internet de beloftes waargemaakt?
Woensdag 13 oktober is de tweede, in een serie van vijf gratis lezingen over het slavernij- en koloniaal verleden van Nederland. Pepijn Brandon doet voor het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis onderzoek naar slavernij. Hij zal spreken over de economische belangen en gevolgen van slavernij. Belangrijke partner bij activiteiten die onder de noemer ‘innovatie & debat' bij Theater de Veste worden ontwikkeld, is Studium Generale TU Delft. Voor meer informatie zie www.theaterdeveste.nl.