PIJNACKER - Oliveo staat na twee competitiewedstrijden op zes punten, negenentwintig goals en nul tegentreffers. We spraken met trainer Edwin Vurens.

- Geen slecht begin...
"Inderdaad. Laten we zeggen dat we de wind mee hebben. We doen gewoon ons ding. Aan de andere kant kunnen die doelpunten ook in je nadeel werken. Als je er te makkelijk denkt, kan het tegen wat betere tegenstanders zomaar ineens mis gaan." 

- Is het op deze manier nog wel leuk?
"Afgelopen zaterdag was het weer bar- en barslecht en dan moet je echt wel het hogere doel, promotie, voor ogen houden. Op deze manier is het als trainer natuurlijk ook lastig die gasten te motiveren. Als ik zeg dat we moeten waken voor onderschatting en we staan binnen een kwartier met 4-0 voor, dan nemen ze je ook niet serieus. Dan moet je proberen op de eigen ambitie en het sporthart van die jongens in te spelen." 

- Hoe wrang is het dat de horizontale overstap naar de zaterdag nu wel mogelijk is?
"Ik heb me er niet echt in verdiept, maar ik gun het alle ploegen. Ik vind het alleen wel jammer dat wij nu nog in de vierde klasse bivakkeren. Anderzijds is het vooruitzicht bij promotie, een poule met de buurman en Westlandse clubs, misschien wel mooier dan een plek in de tweede klasse."