DELFT - Waar de Delftse voetballiefhebber zijn hart dit jaar nog kan ophalen op de zondagmiddag, is dat volgend seizoen wel anders. Zo bleek vrijdag tijdens Deadline Day.

Dit was de uiterlijke datum waarop clubs die de overstap van de zondag- naar de zaterdagamateurs willen maken, zich konden melden bij de KNVB. Sinds de bond aangaf dat het mogelijk is om een horizontale overstap naar de zaterdagamateurs te maken, zijn veel regioclubs gaan nadenken waar hun toekomst ligt.
Dit heeft ertoe geleid dat SV Den Hoorn, DHC, Concordia, Full Speed, Wippolder, RKDEO, DHL en SEP zeker doorgaan op de zaterdagmiddag. De beslissing van Taurus was bij het ter perse gaan van deze editie nog niet bekend.
Enkele veelgehoorde argumenten zijn dat er weer een echte 'verenigingsdag' komt, waarop de eerste elftallen op dezelfde dag als de jeugdelftallen spelen; daarnaast hollen de zondagcompetities dermate achteruit, dat het niet ondenkbaar is dat de regioploegen in poules met clubs uit zowel Noord-Holland als Noord-Brabant terechtkomen. Dat is geen fijn vooruitzicht als er dicht bij huis vele interessante derby's met onder meer clubs uit het Westland op het programma staan.
Voor clubs als Schipluiden en Oliveo komt de geste van de KNVB te laat. Zij maakten de overstap al eerder en spelen nu respectievelijk in de derde en vierde klasse.