DELFT - Maandagavond werd tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering duidelijk dat Full Speed komend seizoen overstapt naar de zaterdag. Wij spraken penningmeester Jurgen van Dorp.

- Was het een lastige keuze?
"Eigenlijk niet. De KNVB heeft de mogelijkheid gegeven om de horizontale overstap te maken en dat is denk ik voor veel zondagverenigingen een zetje in de rug. Ik zou bijna zeggen dat het zeer onverstandig is om het niet te doen."

- Hebben jullie er lang over nagedacht?
"We hebben gesproken met de spelersgroep, de technische staf en de mensen eromheen. Uit die gesprekken werd duidelijk dat er voldoende draagvlak is. Daarnaast toonden berekeningen aan dat het qua capaciteit ook mogelijk is. De volgende ALV stond vlak na de deadline van 1 oktober gepland. Daarom hebben we een extra vergadering ingelast."

- Hoe verliep de vergadering?
"Er was eigenlijk nauwelijks weerstand. Wel waren er vragen, maar die gingen meer over of we bepaalde zaken niet vergeten waren."

- Succes met de afscheidstoernee...
"Dat komt vast goed. Als wij ons dit seizoen handhaven, komen we volgend seizoen in een hartstikke leuke poule. Ik kan me voorstellen dat andere regioclubs de stap ook maken, dus het kan alleen maar leuker worden."