Afbeelding

Voettocht voor Vrede 2021

DELFT - Zoals velen van u weten, wordt al jarenlang de "Voettocht voor Vrede" georganiseerd in Delft Zuid.

Het is een samenwerkingsverband tussen de christelijke kerken en de moskeeën uit de wijken Voorhof en Buitenhof, waarbij ontmoeting en contact met de onbekende mede-Delvenaar het doel is. Als de corona-maatregelen het toelaten zal dit jaar op woensdag 22 september de 16e Voettocht worden gehouden, met als thema: Omzien naar elkaar! De samenkomst is om 18.45 uur in de Adelbertkerk (Minervaweg 7), vandaar loopt u naar de Marcuskerk en naar de Sultan Ahmet Moskee. Op alle drie de locaties wordt er een korte inleiding op het thema gehouden en is er gelegenheid om (coronaproof) met elkaar hierover van gedachten te wisselen. Om 21.00 uur sluiten ze de Voettocht af. Hoewel de Voettocht voor Vrede zijn oorsprong kent in Delft-Voorhof, staat deze al jaren open voor elke Delvenaar van goede wil, ongeacht welk geloof men aanhangt of welke wortels men heeft. 

Wonen op oudere leeftijd

DELFT - Als je ouder en minder mobiel wordt, komt vanzelf de vraag aan de orde of je daar je huidige woning op kan aanpassen of dat je moet gaan verhuizen. Een vraagstuk waar al veel over is geschreven door professionals. Maar wat vinden ouderen hier nu echt zelf van? Waar lopen ze tegen aan? Die vragen stonden centraal bij een bijeenkomst op 15 september in het Rietveld theater in Delft. Centraal middel- en hoogtepunt van de bijeenkomst was de door ouderen zelfgemaakte documentaire waarin zij inzicht gaven in de vraagstukken en dilemma’s rondom het wonen op oudere leeftijd. Meer informatie vindt u op: studentenonderzoekindelft.nl/2021/09/17/wonen-op-oudere-leeftijd/

Verhalenpad

DELFT - Zaterdag 25 september is er een heel leuk verhalenpad vanuit de organisatie van de Bieslanddagen. Jong en oud is van harte welkom!

Volg de bloemenkinderen en luister naar verhalenvertellers tijdens dit verhalen avontuur door de tuin van ZON. Open de deurtjes en lees wie de bloemenkinderen zijn. Je komt verhalenvertellers tegen die mooie verhalen uit de natuur vertellen en zingen. Voor de speurneuzen is er een extra activiteit: raad het geheime woord uit de woordzoeker – maar dan moet je wel alle deurtjes vinden. Kom je ook op verhalen avontuur? Zaterdag 25 september tussen 10.00 uur en 14.00 uur. Aanmelden kan via www.bieslanddagen.nl.