Lezing Agneta Van Marken

Lezing van Jan van der Mast over het leven van Agneta van Marken-Matthes (1847-1909), de sterke vrouw die samen met haar echtgenoot Jacques van Marken Delft eind 19e eeuw wakker kuste.

Samen stichtten zij de Gistfabriek, Calvé en de Lijm- en Gelatinefabriek en werden de eerste sociale ondernemers van Nederland door het creëren van 107 sociale voorzieningen voor het personeel, zoals pensioenen, huisvesting (Agnetapark) etc. Daarnaast leidde Agneta de parfumfabriek Maison Neuve. De lezing is ter gelegenheid van haar 174e geboortejaar. Vrijdag 24 september, 20 uur (Prinsenkwartier, Agathaplein 4), toegang: gratis. Aanmelden kan via: www.eventbrite.nl/e/tickets-agneta-van-marken-door-jan-van-der-mast-170411601688?aff=affiliate1

De Stoel nummer 6

‘De Stoel nummer 6', waarin schrijver Jan van der Mast twee mensen interviewt die bij de Gistfabriek hebben gewerkt of een andere band hebben met het verhaal van Van Marken. 

De gasten deze keer zullen zijn: Ruud van der Pol, laborant die van 1974 tot 2019 bij De Gist/DSM heeft gewerkt, opklom van loonschaal 1 naar 10, en Lucas van Wees, woont al meer dan 30 jaar in de directe omgeving van het Agnetapark. Heeft 36 jaar gewerkt in de private (Philips, Shell, KPN en KLM) en publie­ke sector. Nu onder andere voorzitter van Museum Van Marken. Zondag 26 september, 15 uur (Prinsenkwartier, Agathaplein 4), Toegang is gratis. Wel aanmelden.