Afbeelding

10-jarig jubileum Home-Start

DELFT - Humanitas Home-Start gaf afgelopen woensdag aandacht aan het 10 jarig jubileum van Home-Start. Er werd aan bestuursleden en coördinatoren en vrijwilligers een presentatie gegeven over Social Media en er werd een informatieve folder uitgedeeld 'Wegwijs met kinderen op social media'.

Dank werd uitgesproken aan alle vrijwilligers die afgelopen 10 jaar gezinnen ondersteunden. Ook werd dank uitgesproken aan de gemeente Delft, JGZ, Jeugdteam, Humanitas bestuur en district en Home-Start landelijk die het programma mede positioneerden. Zo konden vele gezinnen ondersteuning krijgen en de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien. 

De coördinator werd in het zonnetje gezet met een prachtige bos bloemen en lof over het opzetten van het programma en 10 jaar aandacht die er was voor gezinnen en de vrijwilligers. 

Wilt u informatie over het programma, vrijwilliger worden of de informatieve folder 'Wegwijs met kinderen op social media' inzien, kijk dan op www.home-start.nl/delft/ U kunt de coördinator bereiken M:0612461090 of @: i.gebuijs@humanitas.nl

‘Deutsches Kino’ bij Filmhuis Lumen

DELFT - Op donderdag 23 september wordt het langverwachte programma van onze langlopende filmreeks ‘Deutsches Kino’ opgestart. In de reeks ‘Deutsches Kino’ vertoont Filmhuis Lumen maandelijks op donderdagen een actuele Duitse film die niet voor distributie in Nederland is aangekocht, maar waarvan ze menen dat die voldoende belang of aantrekkingskracht heeft om toch vertoond te worden. 

De films zijn zo divers mogelijk en zijn bij eerdere vertoningen op festivals opgevallen omdat ze bijvoorbeeld belangrijke prijzen hebben gewonnen. De reeks trapt af met de film ‘Ein Fisch, der auf dem Rücken schwimmt’. Andrea, begin veertig, speels, direct, energiek en onvoorspelbaar, weet weer lichtheid te brengen in de gespannen relatie tussen Philipp en zijn zoon Martin die is ontstaan na het overlijden van Hanna, Philipps vrouw en Martins moeder. Er ontstaat een driehoeksrelatie vol verwachtingen, verlangens en angsten waarbij onduidelijk is wie nu precies wat weet over wie. Deutsches Kino wordt georganiseerd in samenwerking met het Duitsland Instituut Amsterdam en het Goethe-Institut. De films die speciaal voor deze reeks worden geïmporteerd, zijn Duits gesproken en Engels ondertiteld.
www.filmhuis-lumen.nl