Volksuniversiteit Delft, een universiteit voor iedereen

DELFT – De Volksuniversiteit Delft geeft al 56 jaar cursussen op verschillende gebieden, zoals taal, kunst, cultuur, mens en maatschappij, hobby en vrije tijd. Op maandag 13 september gaat het 57e cursusjaar van start. Dit zal als vanouds weer fysiek gegeven worden.

56 jaar geleden begon de Volksuniversiteit met het geven van taalcursussen. Momenteel bestaat het bestuur uit drie personen die als vrijwilligers de organisatie leiden. De Volksuniversiteit Delft is aangesloten bij Cultuurconnectie, de overkoepelende landelijke organisatie. De universiteit heeft als doel om iedereen in staat te stellen zijn kennis te verrijken. Iedereen kan deelnemen aan de cursussen. Je hoeft geen vooropleiding gevolgd te hebben en leeftijd maakt ook helemaal niet uit. De leeftijden variëren tussen de 20 en 75 jaar. 

Taalcursussen
De laatste jaren zijn er voornamelijk taalcursussen gegeven. Denk bijvoorbeeld aan Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Nederlands voor mensen die uit het buitenland komen. Dit is iets anders dan een inburgeringcursus. De Volksuniversiteit geeft cursussen van 12 en 24 lessen. Het volledige aanbod is te vinden op www.vudelft.nl. De cursussen worden gegeven door docenten die ervoor bevoegd zijn.

Locatie
Als leslocatie maakt de Volksuniversiteit al jarenlang tot volle tevredenheid gebruik van het Stanislascollege. De Volksuniversiteit heeft ook hele trouwe en enthousiaste cursisten die al jarenlang een cursus volgen, sommigen zitten zelfs al in hun 7e jaar Spaans.
De cursusruimtes zijn zo ingericht dat er voldoende afstand gehouden kan worden en dat er op een veilige manier klassikaal les gevolgd kan worden. Er kunnen 10 tot 12 mensen in een cursusruimte.