Een positief sportklimaat in Delft voor iedereen, wat is daarvoor nodig? Dat is het thema van een bijeenkomst op 1 oktober.
Een positief sportklimaat in Delft voor iedereen, wat is daarvoor nodig? Dat is het thema van een bijeenkomst op 1 oktober. Foto:

Sporten voor iedereen

DELFT - Een positief sportklimaat in Delft voor iedereen, wat is daarvoor nodig? Dat is het thema van een bijeenkomst op 1 oktober. Sportbestuurders, trainers, coaches, begeleiders en sporters zelf zijn van harte welkom om hierover van gedachten te wisselen. Aanmelden kan tot 17 september.

Wat is nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig en welkom voelt om te sporten? Dus ook mensen met een beperking. En mensen die lesbisch, homo- of biseksueel, transgender of interseksueel (LHBTI+) zijn. En ook mensen met een niet-Nederlandse culturele achtergrond. Daar gaat het op 1 oktober over. Verschillende sprekers zijn uitgenodigd. Onder meer Karin Blankenstein, voorzitter van de John Blankenstein Foundation. Deze foundation zet zich in voor de sociale acceptatie van LHBTI-sporters. Ook oud-DHC-keeper Hayati Boyla en sporters met een beperking komen aan het woord. En er is ruimte voor deelnemers om mee te praten.
Met het Nationaal Sportakkoord zet de gemeente Delft zich actief in voor de Delftse sport. Helaas is meedoen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een beperking, een laag inkomen, ouderen, LHBTI-plussers of mensen met een andere culturele achtergrond sporten gemiddeld minder. Ze voelen zich ook minder veilig. Door het sportaanbod inclusiever te maken kan iedereen meedoen. Dat willen de initiatiefnemers, samen met sportverenigingen mogelijk maken.
De bijeenkomst ‘Positief Sportklimaat in Delft' is een initiatief van het Delftse Sportakkoord. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft, van 16.00 uur tot 19.00 uur. Aanmelden kan tot 17 september met een e-mail naar vo.delft@haaglandenbeweegt.nl. Zet ook in de e-mail met hoeveel personen en vanuit welke vereniging u komt. De organisatie houdt zich aan de coronamaatregelen die op 1 oktober gelden. Hierover krijgt u op tijd bericht.