Vleermuis ontdektocht

DELFT - Een vleermuis ontdektocht voor de jeugd vanaf 6 jaar met IVN Delft en de Delftse Natuurwacht staat op de planning voor zondagavond 29 augustus in de Delftse Hout.

Ga jij mee op ontdekkingstocht in de Delftse Hout? Ga je vleermuizen zien? Is dat spannend of eng? Samen met IVN gidsen en begeleiders van de Delftse Natuurwacht (DNW) ga je op avontuur in de schemering. Met behulp van een bat detector gaan jullie vleermuizen horen en zien. Hoeveel soorten denk jij dat er zijn rond Delft? Welke gaan jullie zien? Aanmelden is verplicht, zie daarvoor het aanmeldformulier op de website. De ontdektocht is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Tot 6 jaar onder begeleiding van één volwassene. Kinderen vanaf 6 jaar worden begeleid door het IVN en de DNW. De route loopt vanaf de Natuurschuur langs de Papaver richting de Korftlaan waarna jullie richting de grote plas gaan. Vandaar wandelen jullie er langs dezelfde route terug. De excursie gaat door onder voorbehoud van de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM. Ook het weer speelt een rol. Bij hevige regen zullen vleermuizen niet vliegen. De start is om 20.30 uur bij De Natuurschuur, Linnaeuspad 3. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht via www.ivn.nl/afdelingen/Delft. Er is een maximum aantal deelnemers. De tocht duurt ongeveer twee uur Er is een inleiding van ongeveer een half uur, de wandeling daarna duurt ongeveer anderhalf uur. 

NAH-café weer open!

DELFT - Voorheen werd elke tweede woensdag van de maand in Delft het NAH-café georganiseerd voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) zoals bijvoorbeeld een beroerte (CVA). Ook hun naasten, mantelzorgers en andere geïnteresseerden zijn hierbij van harte welkom. Door de situatie rondom het coronavirus kon het NAH-café helaas tijdelijk niet plaatsvinden. Gelukkig kan op 8 september weer worden samengekomen, uiteraard volledig volgens de richtlijnen van het RIVM. De bijeenkomst vindt plaats bij Gemiva aan de AC Aventurijn Tuindersvaart 48 in Delft. De inloop is vanaf 19.00 uur en het café start om 19.30 uur. De afsluiting is rond 21.00 uur. De toegang is gratis. De bijeenkomst zal in het teken staan van de gevolgen van het coronavirus voor mensen met NAH. Samen worden ervaringen gedeeld en wordt de periode besproken die achter een ieder ligt onder het genot van een kopje koffie of thee. Gezien de huidige situatie en voor ieders veiligheid is het noodzakelijk u voor uiterlijk 7 september aan te melden voor deze bijeenkomst bij Anneke Verburg van Gemiva. U kunt uw komst melden via e-mail: anneke.verburg@gemiva-svg.nl of telefoonnummer: 015-2192040. Het NAH-café Delft en omstreken is een samenwerkingsverband tussen Gemiva-SVG, Hersenletsel.nl en de CVA-keten DWO. De CVA-keten DWO bestaat uit Basalt, Careyn, Pieter van Foreest en Reinier de Graaf Gasthuis.