Val uit de tijd

DELFT - Wegens groot succes is de historische roman Val uit de tijd, het debuut van schrijver en docent geschiedenis aan het Stanislascollege Dalton Delft Janine Brandsen, vanaf 6 september ook verkrijgbaar als luisterboek.

De paperback en het e-book van de historische roman verschenen dit voorjaar en ontvingen lovende reacties van pers en publiek. Lezers omarmden de krachtige, vrouwelijke personages die zich, ieder met hun eigen dromen en ambities, proberen staande te houden in het harde, middeleeuwse stadsleven. Massaal laten de lezers de auteur weten, uit te kijken naar het vervolg op Val uit de tijd waaraan zij momenteel werkt. In de tussentijd kunnen lezers/luisteraars vanaf 6 september genieten van het luisterboek, verkrijgbaar via de bekende kanalen. Speciaal voor deze versie werd een nieuwe, passende cover gemaakt. Ruby van Tongeren sprak Val uit de tijd in. Een goede keuze, want Ruby heeft ervaring met historische romans. Zij sprak eerder boeken in van Simone van der Vlugt en Marja Visscher.

Zie Mij Café: Stigma & Zelfbeeld

DELFT - De Herstelacademie, onderdeel van Doel Delfland, en Samen Sterk zonder Stigma (SSzS) organiseren op woensdag 1 september het derde Zie Mij Café (ZMC) voor mensen uit de regio Delft, Westland en Oostland. Ook ditmaal is er een interview met een ervaringsdeskundige. De ervaringsdeskundige zal in haar verhaal in ieder geval een link leggen naar het maandthema: stigma & zelfbeeld.

Toeschouwers zijn meer dan welkom. Het - nu nog online - Café wordt gehouden van 11.00 uur tot ongeveer 13.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via e-mailadres: zmcdelft@gmail.com. Men ontvangt dan een paar dagen van tevoren een link om deel te nemen aan het Zie Mij Café. Na afloop van het interview is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Bij voldoende belangstelling is er in het tweede deel van het Café een mogelijkheid om uiteen te gaan in kleinere zogenaamde breakout rooms om in een kleine, veilige en laagdrempelige setting met elkaar in gesprek te gaan over het maandthema stigma & zelfbeeld. Dit ZMC is de online opvolger van het Depressocafé, een concept dat eind 2019 werd gelanceerd door Delftenaar Tijn Noordenbos. De Herstelacademie, gevestigd aan de Buitenhofdreef 274, is een plek waar mensen - zonder verwijzing - terecht kunnen om aan hun herstel te werken. Bijvoorbeeld na ontslag, scheiding of andere ontwrichtende tegenslag. Samen Sterk zonder Stigma is een landelijke organisatie die werkt aan een samenleving waarin psychische problematiek bespreekbaar is. Meer informatie over de Cafés is te vinden in de Doel app, op de Facebookpagina van Doel Delfland en op www.samensterkzonderstigma.nl/agenda.