Foto: Rob van Es
Foto: Rob van Es

Zó mooi kan onkruid zijn

Kijk eens goed naar de foto bij dit verhaal; het is onkruid. Van dat kleine spul dat in de voegen van stoeptegels groeit. Woekeraars! Maar onder microscoop gebeurt er iets wonderlijks. Onderkruipsels van planten zien er van binnen namelijk schitterend uit. Kwestie van anders kijken.

Kunstenaar en microscopist Rob van Es geeft daar op 29 augustus een workshop over in zijn royale en goed geventileerde atelier in het Bacinol-gebouw. Maximaal tien mensen leren dan de aanwezige microscopen te gebruiken en gaan aan de slag met allerlei onkruid. Van ultradunne plakjes onkruid maken de deelnemers veelkleurige microscopisch kleine juwelen, ingeklemd tussen plaatjes glas. We gaan de beelden ook - met de smartphone - door de microscoop fotograferen. En natuurlijk leert iedereen deze ochtend wat die verschillende groepjes van cellen voor nut hebben. 

De gemaakte preparaten kunnen als souvenir mee naar huis. Zondagochtend 29 augustus, 10.00 tot 12.30 uur. Het microscopie-atelier in het Bacinol-gebouw. Hooikade 13 in Delft. Kosten € 40,00 per persoon. Informatie en aanmelden: info@robvanes.nl.
Zie ook: www.robvanes.nl