Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé Foto: KOOS BOMMELE

Door de lens van Koos: Van Marken Dag!

DELFT - Gedurende het leven van Jacques van Marken werd zijn verjaardag in het Agnetapark elk jaar gevierd als ‘Gemeenschapsdag’. Een leuk feest voor bewoners van het park, medewerkers van de fabrieken, vrienden en kennissen. Stichting Museum Van Marken blies deze traditie nieuw leven in door afgelopen zondag de ‘Van Marken Dag’ te organiseren. 

Op deze Van Marken Dag waren twee gereproduceerde panelen van het Paviljoen van Delftsche Nijverheid voor het eerst te zien, waar veel belangstelling voor was. Daarnaast waren er voordrachten en rondleidingen door schrijver Jan van der Mast, muziek van de Harmoniekapel, demonstraties van gymnastiekvereniging Sparta, optredens van Dansschool Wesseling, straatmuzikanten, een minispoorlijn, kraampjes van verenigingen en aangesloten bedrijven en nog veel 

meer. 

Impressie
Door de geldende coronamaatregelen kon de Van Marken Dag niet op de grootse wijze plaatsvinden als in eerste instantie gehoopt. Het bezoekersaantal moest beperkt blijven. Was u niet aanwezig en bent u toch benieuwd naar de viering? Onze huisfotograaf Koos Bommelé was aanwezig en legde de Van Marken Dag vast op foto. Zo krijgt u toch nog een kleine impressie. De foto's van Koos zijn te vinden op www.delftopzondag.nl.

Traditie
De organisatie kan terugkijken op een succesvolle eerste Van Marken Dag. Zij heeft de eeuwenoude Delftse traditie dit jaar nieuw leven mogen inblazen en hoopt het volgend jaar iets grootser te mogen aanpakken dan nu in coronatijd.

www.museumvanmarken.nl