Afbeelding
Foto:

HET IS MAAR DAT U HET WEET...


Zomeractiviteiten in KopieKoffie

DELFT - U hoeft u niet te vervelen deze zomer. KopieKoffie heeft gezellige spelletjesdagen georganiseerd voor alle bewoners in de Buitenhof. Zo spreekt men elkaar nog eens!

Op maandagmiddag is er sjoelen, op woensdagochtend is men welkom voor jeux de boules en donderdagochtend staat er bingo & bowl klaar. U kunt zelfs elke dag spelletjes komen spelen, zoals dammen, triominos, schaken, rummikub, scrabble en nog meer. Koffie, thee zijn voor de actieprijs van 1 euro en ook de lunch (boterhammen met beleg) is 1 euro. Zomeractiviteiten KopieKoffie: maandag 12.30 uur – 15.30 uur, woensdag 10.00 uur – 13.00 uur, donderdag 10.00 uur – 13.00 uur.

Ronald van Assen geeft lezing in OPEN Delft

DELFT – Zaterdag 28 augustus komt Ronald van Assen naar OPEN Delft aan het Vesteplein 100 te Delft. Hij geeft een lezing over de Ron & Geertje trilogie waarvan het derde deel 17 juli van dit jaar is gelanceerd in de Botanische Tuin. Het eerste exemplaar is tijdens deze feestelijke bijeenkomst in ontvangst genomen door wethouder Bas Vollebregt. De eerdere delen verschenen in januari 2020.

Tijdens de lezing, die om 14.00 uur begint, gaat hij in op het ontstaan van de trilogie en de geschiedenis van Delft. Wat is er in het huidige Delft nog terug te vinden van de stadspoorten? Hoe zijn bepaalde straatnamen ontstaan? Wat is de invloed geweest van bekende inwoners uit het verleden op het Delft van nu?

De Ron & Geertje trilogie (waarvan elk deel drie unieke wandelroutes bevat) is na afloop van de lezing te koop. De toegang is gratis.

Tips voor de
(video)redactie!

Heeft u een interessant verhaal om te delen met lezers uit de regio Delft? Of heeft u een tip over zaken die zich afspelen in de regio? Wij horen het graag. Mail naar redactie@delftopzondag.nl en wie weet verschijnt het volgende week in Delft op Zondag óf Delft op Zondag TV!
Wilt u zelf een (online) activiteit toevoegen aan onze digitale agenda op onze website en de lezers op de hoogte brengen van wat er zoal te doen is in regio Delft? Ga dan naar www.delftopzondag.nl/activiteit en meld uw agendapunt aan!