Zie Mij Café

De Herstelacademie, onderdeel van Doel Delfland, en Samen Sterk zonder Stigma (SSzS) organiseren op woensdag 4 augustus het tweede Zie Mij Café (ZMC) voor mensen uit de regio Delft, Westland en Oostland. 

De opzet is deze keer iets gewijzigd. Tijdens de sessie vindt er een interview plaats met een ervaringsdeskundige: Amber Bronkhorst. Zij zal openhartig vertellen over een lastige periode in haar leven en vooral over het hersteltraject dat zij daarna heeft gevolgd. Toeschouwers zijn meer dan welkom. Het - nu nog online - Café wordt gehouden van 11.00 uur tot ongeveer 13.00 uur. De Delftse wethouder Karin Schrederhof (Sociaal Domein) verzorgt een korte inleiding. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via e-mail-adres: zmcdelft@gmail.com. Men ontvangt dan een paar dagen vantevoren een link om deel te nemen aan het Zie Mij Café. Na afloop van het interview is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Bij voldoende belangstelling is er in het tweede deel van het Café een mogelijkheid om uiteen te gaan in kleinere zogenaamde breakout rooms om in een kleine, veilige en laagdrempelige setting met elkaar in gesprek te gaan over het maandthema. Dat thema is deze maand ‘sociale contacten’.
Het idee van het ZMC is oorspronkelijk bedacht door Jeroen Kloet, Tilburgs psychiater én ervaringsdeskundige. Dit ZMC is de online opvolger van het Depressocafé, een concept dat eind 2019 werd gelanceerd door Tijn Noordenbos. Meer informatie over de Café's is te vinden in de Doel app en op de Facebook pagina van Doel Delfland (www.facebook.com/DoelDelfland)en op www.samensterkzonderstigma.nl/agenda.


D