Water in woorden

DELFT - Delft4GlobalGoals organiseerde op wereldwaterdag een gedichtenwedstrijd, 'Water in woorden'. Ze vroegen aan Delftenaren: 'Wat betekent water voor je? Vertel het in een paar beeldende zinnen'. De uitnodiging werd door 15 enthousiaste dichters opgepakt. Er kwamen maar liefst 23 gedichten binnen. 

Op wereldwaterdag, 22 maart, droegen de dichters hun gedicht tijdens een online-meeting voor. Een jury, bestaande uit Peet van Duijnhoven (DOK), Charlotte de Fraiture (IHE), Henk Tetteroo (Neerlandicus en milieu-activist) en Marike Wienbelt (Delft4GlobalGoals en kunstenares) beoordeelde de inzendingen. En de drie inzenders wier gedichten jury het meest raakten, kregen als prijs een kunstwerk: hun eigen gedicht geïllustreerd door kunstenaars Marike en Rolf Wienbelt. Vrijdag 9 juli was het zover: de kunstwerken werden in Hotel De Plataan aangeboden aan Mariette de Bruijn, Piet van der Eijk en Jeanne Holierhoek.

Platform
Delft4GlobalGoals is een platform waarin Delftse organisaties samenwerken om in Delft de Global Goals te bereiken. Zie www.delft4globalgoals.nl