Zonnebloem afdeling Delft-Noord

DELFT - Sinds kort is er een nieuwe afdeling van de Zonnebloem gestart, Delft-Noord. Ze zijn daarvoor op zoek naar nieuwe gasten en vrijwilligers. 

"Om een en ander onder de aandacht te brengen staan wij met de Zonnebloemauto op de volgende plaatsen: 24 juli Markt Delft 10.00 uur-13.00 uur en 24 juli Bastiaanplein Delft 13.30 uur-16.30 uur. Op deze plekken staan bestuursleden en vrijwilligers van onze en andere afdelingen om iedereen te informeren over het werk van de Zonnebloem."

Gratis gedichten

DELFT - Om iets extra's te doen voor de komende maanden hebben The Readshop Kempers en Woordentovenaar Jan Jense het initiatief genomen om tot eind van het jaar elke maand één zaterdagmiddag iets bijzonders te doen.

Op die middag kan iedereen een gratis gedichtje laten maken voor elke gelegenheid en het is gratis. "Gewoon iets anders doen voor een ander is onze motivatie." De aftrap is op zaterdag 31 juli en de samenwerking loopt door tot het einde van het jaar. Een gratis gedichtje laten schrijven voor elke gelegenheid, uniek, persoonlijk en altijd actueel, kan van 13.00 uur tot 16.00 uur. Na 31 juli volgen 28 augustus, 18 september, 30 oktober, 27 november, 4 december (Sinterklaas) en 18 december (Kerstmis). Komt u ook een keertje langs?

Lezing Natuurlijk Delfland

DELFT - Natuurlijk Delfland organiseert op 21 juli van 20.00 uur tot 21.00 uur een lezing over Zweefvliegen. Vraag een zoomcode aan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. De insectengroep zweefvliegen is de soort van het seizoen. Natuurlijk Delfland vraagt om deze insecten in eigen omgeving te ontdekken, te fotograferen en deze foto’s op te sturen. In de lezing door Anna Kreffer en Geert van Poelgeest zal het leven van deze dieren uit de doeken gedaan worden. Ze zij niet groot maar wel mooi.