Laatste week crowdfunding Kunstcentrum RADIUS


DELFT- Beoogd kunstcentrum RADIUS gaat zijn laatste week aan crowdfunding in. De ondergrondse ruimte aan de voet van de watertoren zal worden gebruikt als kunstcentrum, waarvan ze een groot deel van het geld voor de verbouwing nog moeten inzamelen.  

RADIUS wil in 2022 opengaan als centrum voor hedendaagse kunst met als belangrijkste invalshoek ecologie. De crowdfunding loopt via het kunstplatform voordekunst. Een campagneplatform voor kunstinitiatieven.

Crowdfunding
Het doel van RADIUS is om 40.000 euro bij elkaar te verzamelen, waarvan ze tot dusver bijna de helft bij elkaar hebben gekregen. Bij het doneren zijn er meerdere opties, je kunt geld doneren zonder tegenpresentatie, maar er zijn ook een aantal collectie items en andere producten terug te krijgen op basis van de hoeveelheid van de donatie. Voor kleinere donaties krijg je vrijkaarten, posters of een rondleiding voordat de verbouwing begint. Bij groter donaties kun je een lidmaatschapskaart, oprichtingstegel of een privé-rondleiding krijgen. Op het moment hebben ze nog 7 dagen om het benodigde geld binnen te halen. Doneren kan via radius-cca.org.


Repair Café Delft 

DELFT - Heeft u defecte spullen of andere herstelwerkzaamheden? U bent hiermee welkom in het Repair Café!

Twee keer per maand kunt u daar samen met onze deskundige medewerkers proberen één en ander gratis te repareren. Onder het motto: Weggooien? Mooi niet! Op 17 juli kunt u op twee locaties terecht: bij het Science Centre, Mijnbouwstraat 120, Delft, en bij Stunt Upcycle Campus , Vulcanusweg 307, Delft. Meer info en aanmelding: www.repaircafedelft.nl.

Ooievaar symbool voor Heilige Land

DELFT - Torenflat Bieslandsekade in het Delftse Heilige Land heeft voor zijn bewoners en die van het naastgelegen Jan Joostenplein weer een ruimte voor ontmoeting. 

Op 6 juli was de feestelijke opening. Daarbij onthulden initiatiefnemers Hans en Dini Boender, samen met Woonbron-directeur Hannan Mousaoui, de naam van deze nieuwe buurtvoorziening; Ooievaarsnest. De kleine ruimte aan de voet van de flat aan de Bieslandsekade 196 stond lang leeg. Nu is het voor de senioren in het Heilige Land de plek voor ontmoeting en gezelligheid. Voor een kopje koffie, een praatje of kaartje te leggen. Het Ooievaarsnest wordt ook gebruikt voor het spreekuur van de wijkagent en door Reinier Haga voor de afname van bloed. Kortom: een ‘thuis in de wijk'.