Stemmen voor kunstwerk

PIJNACKER - NOOTDORP - De komende weken telt jouw stem voor kunst in Pijnacker-Nootdorp. De afgelopen maanden zijn er tien ontwerpen ingediend voor de tweede editie van het project Kunst in de Gemeente Pijnacker-Nootdorp. Bij dit project maken regionale kunstenaars kans om hun kunstwerk geplaatst te krijgen op de wisselsokkel aan de Laan der 7 Linden te Delfgauw én een vergoeding van 3.000 euro.

Uit alle inzendingen heeft de jury in een eerste ronde een selectie gemaakt van 6 kunstwerken. De genomineerde kunstenaars zijn dit jaar: Sabina van Eps, Hans la Hey, Fredy E. Wubben, Mia van de Plasse, Harry Kortekaas en het duo Rob Kruizinga en Ludo Broos.

Stemmen tot en met 16 juli
Alle inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen tot en met 16 juli stemmen op de kunstwerken of ontwerpen van deze kunstenaars en zo mee bepalen welk kunstwerk zij het liefst een jaar lang op de wisselsokkel willen zien. Door te stemmen bepaalt het publiek namelijk welke drie kunstwerken de finale halen. Stemmen kan via de website https://kunstindegemeente.nl/gemeenten/pijnacker-nootdorp/genomineerden/

Jury en winnaar
Uit de drie finalisten kiest de jury op 20 juli het winnende kunstwerk. De jury van Pijnacker-Nootdorp bestaat uit Francisca Ravestein (portefeuillehouder Cultuur), Roos van der Meijden (kunstschilder, vrijwilliger Stichting De Verbeelding), Linda Vaandering (tekstschrijver, vrijwilliger van Stichting De Verbeelding) en Manuela Bijl (gemeenteraadslid).

Voor 23 juli wordt de winnaar van Kunst in de Gemeente – Pijnacker-Nootdorp bekend gemaakt. De plaatsing én onthulling van het winnende beeld zal plaatsvinden in september 2021.

Kunst in de gemeente is een initiatief van Stichting Kunstweek.