Afbeelding
Foto: MARIEKE ZELISSE

Tjarko keert terug op het oude nest

DELFT- Tjarko van Batenburg (21) keert terug bij korfbalvereniging CKV Excelsior uit Delft. Na een avontuur van vijf seizoenen bij het Haagse HKV/Ons Eibernest heeft Van Batenburg besloten om weer op Sportpark Biesland te komen korfballen.

In 2016 maakte Van Batenburg de overstap van de jeugdopleiding van Excelsior naar HKV/Ons Eibernest A1. Met dit talentvolle team promoveerde Van Batenburg in zijn eerste seizoen naar de zaal Hoofdklasse en werd het ongeslagen kampioen in de veld Eerste Klasse. Een seizoen later volgde ook een ongeslagen kampioenschap in de veld Overgangsklasse en eindigde het in de zaal Hoofdklasse als derde. Van Batenburg maakte later de stap naar de selectie van HKV/Ons Eibernest en kwam met zijn team uit in de Overgangsklasse.

Van Batenburg heeft als doelstelling om met Excelsior te promoveren naar de Overgangsklasse in de zaal en is verder benieuwd wat de ploeg kan bereiken in de veld Overgangsklasse. Verder heeft Van Batenburg veel zin om te laten zien dat hij grote stappen gezet heeft in zijn ontwikkeling als speler.