3 juli Sprokkelkunst: natuurcreaties maken met je kind

DELFT - Samen met je kinderen of kleinkinderen op avontuur in de natuur. Sprokkel samen takken, eikels, kastanjes, bladeren, veertjes, bloemen. Maak er een kunstwerk van, samen met andere kinderen en geef dan je creaties terug aan de natuur. Op 3 juli, van 10.00 tot 12.00 uur voor opvoeders met kinderen (5 tot 12 jaar). Eén kaartje geeft toegang voor 1 kind met maximaal 2 volwassenen. Aanmelden, kosten, locatie en meer info via https://www.iederal.nl/sprokkelkunst-op-3-juli-in-delft/. Het sprokkelen is buiten, bij slecht weer kan de sprokkeltocht verplaatst worden.
Sprokkelkunst wordt georganiseerd door iederal. iederal biedt een breed en gevarieerd programma van events op het gebied van zingeving. Van interactieve lezingen, natuurevenementen (ook voor kinderen!), zang-, kunst- en muziekbelevingen tot gespreksdiners. Overal in het land. Meer weten? Kijk op iederal.nl

Monumentale Schuilkerk opent deuren voor
zomerbezoek

DELFT - ‘Wat een schoonheid! Al woon ik lang in Delft, dit pareltje ontdek ik nu pas.’ En: ‘Is de kerk ook open voor vieringen en concerten?’ Zomaar wat reacties van stadsbewoners en toeristen die de Schuilkerk aan het Bagijnhof met een grote glimlach weer uitliepen. Deze zomer is de kerk op zaterdagmiddag weer open. Kom eens buurten, brand een kaarsje, pak de stilte, tuur maar rond. Of laat je gidsen. Elke zaterdag van 19 juni t/m 4 september tussen 13-16 uur. Open Monumentendagen: zaterdag 11 september, 10-16 uur en zondag 12 september, 13-17 uur. Bagijnhof 21. Toegang vrij; bijdrage voor het restauratiefonds zeer welkom. Meer info: www.schuilkerkbagijnhof.nl

Vaderdaggedichten

DELFT - Fijn om dit jaar weer voor Vaderdag gedichten te kunnen schrijven, vindt woordentovenaar Jan Jense. Dit keer bij The Readshop Kempers. Net als de vorige keer met Moederdag kan het met jullie publicatie weer een geweldige dag worden. Zaterdag 19 juni kunt u bij Kempers in winkelcentrum De Hoven Passage terecht om een gratis gedicht te laten schrijven, tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Jeugdactiviteiten Den Hoorn

DEN HOORN - De Bibliotheek Den Hoorn mag weer jeugdactiviteiten organiseren! Zoals samen gamen op 23 juni of een zelfrijdende auto maken met Kite-educatie op 30 juni. Natuurlijk wordt er ook weer voorgelezen met een leuke knutselactiviteit erbij. Op 30 juni voor de peuters en op 7 juli voor de kleuters. Op 10 juli gaan ze weer programmeren. Je leert, samen met leeftijdsgenootjes, leuke games en animaties ontwerpen met Scratch. Reserveer snel een plekje via www.debibliotheekdeplataan.nl/agenda.