Taalwandeling (Foto: Maarten Roukema)
Taalwandeling (Foto: Maarten Roukema) Foto:

Tips redactie?

Wilt u zelf een (online) activiteit toevoegen aan onze digitale agenda op onze website en de lezers op de hoogte brengen van wat er zoal te doen is in regio Delft? Ga dan naar www.delftopzondag.nl/activiteit en meld uw agendapunt aan in één van de categorieën! Heeft u een interessant verhaal om te delen met lezers uit de regio Delft? Wij horen het graag. Mail naar redactie@delftopzondag.nl en wie weet verschijnt het volgende week in Delft op Zondag óf Delft op Zondag TV!

Deelnemers
taalwandelingen in het zonnetje gezet

MIDDEN DELFLAND - De Bibliotheek de Plataan organiseerde in het kader van NLdoet taalwandelingen voor nieuwe taalmaatjes en anderstalige stadsgenoten in onder meer Midden-Delfland. De deelnemers gingen op pad met een rugzak, wat lekkers en een boekje met gespreksonderwerpen.

Bijzondere plekken
"De ongeveer twee uur durende route bracht de deelnemers langs bijzondere plekken. Op een aantal plekken was een stadsgids aanwezig om meer over de historie van die plek te vertellen. Soms werd er lang nagepraat om uit te leggen wat de stadsgids nu precies had verteld. Het valt niet mee om in eenvoudige taal uit te leggen hoe een sluis werkt, of wat een familiewapen is. Het leverde heel wat spraakverwarringen op."

In het zonnetje
"Mede dankzij het mooie weer hebben de deelnemers genoten van de taalwandeling. Ze hebben veel van elkaar geleerd en een aantal deelnemers vond het zo leuk dat ze afgesproken hebben om vaker met elkaar te gaan wandelen. Daar doen we het voor!" Wil ook ervaren hoe het is om Taalcoach te zijn? Wil je Nederlands leren, computerles of andere basisvaardigheden verbeteren? Meld je aan via www.debibliotheekdeplataan.nl