SV Den Hoorn nu 'Regionale Jeugdopleiding'

DEN HOORN- SV Den Hoorn mag zich vanaf nu een regionale jeugdopleiding noemen. Dit is een kwalificatie die een club kan behalen na deelname aan het kwaliteit & performance programma van de KNVB.

Er zijn slechts 33 amateurclubs in Nederland die deze status hebben, het is in essentie het bewijs van een goed voetbalbeleidsplan van de club. Het onafhankelijk adviesbureau NMC Bright adviseert de KNVB over het toekennen van deze certificaten. Tijdens een adviesgesprek en uitgebreide auditie nemen ze dan alle eisen waar een club aan moet voldoen mee, en vervolgens wordt dit allemaal meegewogen bij het besluit om de status toe te kennen.

Een belangrijke opsteker
Voor de initiatiefnemers in de technische staf waaronder bestuurslid Bert-Jan Nolden en Hoofd jeugdopleiding Edger Kuntz, is dit een belangrijke opsteker. Bert-Jan "We vinden het prettig om te weten waar we met de jeugdopleiding staan en wie kan dat beter toetsen dan een onafhankelijk bureau wat ontzettend veel kennis en ervaring meebrengt." Collega Edger Kuntz is ook blij met de uitkomsten. "We wisten wel dat we best veel zaken goed voor elkaar hebben in de jeugd van SV Den Hoorn, maar met vreemde ogen krijg je nuttige tips om verder mee te kunnen bouwen."

K&P Programma
Het kwaliteit & performance programma is een model waarmee de KNVB betaalde voetbalclubs en amateurverenigingen ondersteunt met het jeugdbeleid. Het model geeft de club concrete handvatten mee om de opleiding verder te verbeteren.