Informatiecentrum dementie van start

DELFT - Vanaf 1 juni is het, voor iedereen die vragen heeft over dementie en/of geheugenproblemen, mogelijk om contact op te nemen met het informatiecentrum dementie. Twee keer per week staan professionele medewerkers klaar om vragen te beantwoorden en passend advies te geven.

Dementie is een aangrijpende ziekte. Wanneer mensen de diagnose dementie krijgen of het idee hebben dat er sprake is van geheugenproblemen zijn er vaak veel vragen. Door te bellen met het informatiecentrum kunnen veel vragen direct beantwoord worden. Dan weet u of uw naaste sneller hoe u verder kunt en houdt u zelf de regie om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen.

Telefonisch
spreekuur
In verband met de coronamaatregelen start het informatiecentrum met een telefonisch spreekuur. Op dinsdag van 10.00 uur tot 11.00 uur en donderdag van 15.00 uur tot 16.00 uur kunt u bellen naar 088-1668823. Uiteraard kunt u ze ook benaderen via informatiedementie@pietervanforeest.nl. In de toekomst wordt het uitgebreid met een fysiek informatiecentrum.

Samenwerking
Het informatiecentrum is tot stand gekomen in samenwerking met diverse organisaties die zich richten op dementie, waaronder het Reinier de Graaf ziekenhuis, huisartsen, casemanagers, de ZEL, Alzheimer DWO en andere zorg- en welzijnsorganisaties en wordt georganiseerd vanuit de ontmoetingscentra van Pieter van Foreest.