In 2016 is Pascal gestart met zijn eigen onderneming FinMyLife
In 2016 is Pascal gestart met zijn eigen onderneming FinMyLife Foto: Stefan Stefan Segers

Persoonlijke aandacht voor een financieel gezonde toekomst

In 2016 is Pascal gestart met zijn eigen onderneming FinMyLife om zijn klanten zo goed mogelijk te adviseren om een financieel gezond leven te kunnen leiden. Na een carrière van 16 jaar bij een soortgelijk bedrijf in de financiële sector, besloot hij zijn leven over een andere boeg te gooien. Hoe zorgt Pascal voor persoonlijke aandacht en vertrouwen bij de klant?

Sinds 1999 is Pascal actief binnen de financiële sector. "De focus op hetgeen dat echt belangrijk is, vervaagt. Ik vind drie aspecten heel belangrijk: financiële planning, vermogensadvies en hypotheekadvies. Die drie liggen ook dicht bij elkaar. Als je dat goed regelt, zorgt het voor een prettig leven voor de klant." Het is zijn doelstelling om een kleinere kring aan klanten te gaan ondersteunen, waarbij persoonlijke aandacht voorop staat.

De financiële lifestylecoach
Pascal vindt het belangrijk dat zijn klanten hem makkelijk kunnen benaderen en probeert daarom zo transparant mogelijk te zijn. Eerlijkheid gaat boven alles. "Soms moet je durven zeggen waar het op staat, ook als de klant dat misschien niet verwacht." In de financiële wereld staat vertrouwen bovenaan. “Het vertrouwen van de klant moet je niet beschamen, daar hamer ik erg op. Dat merken mijn klanten aan alles.” Pascal weet hoe intens het voor sommige klanten kan zijn als er direct over cijfers gepraat moet worden, zeker als je nog geen idee hebt wie de klant is en wat deze wil bereiken. "Het gaat eerst om de persoonlijke benadering, dus wat wil de klant en waar zoekt de klant precies naar. Sommige klanten zijn heel open en gooien direct alles op tafel, de ander heeft een rustige aanpak nodig.” Daar neemt hij dan ook graag de tijd voor. "Wordt tijdens het allereerste gesprek nog niet over geldzaken gepraat? Geen enkel probleem! Leer eerst de klant kennen en de klant jou."

Voor een financieel gezonde toekomst
Financieel inzicht is voor niemand een overbodige luxe. Het hebben van een coach, of dit nu op financieel gebied is of op persoonlijk, helpt je verder kijken dan je neus lang is. Jong of oud, arm of rijk. "Er zijn bepaalde fases in je leven waarbij het soms fijn kan zijn om buiten je eigen kring te praten met iemand. Je hebt bijvoorbeeld een sport coach nodig die je af en toe even een schop onder de kont geeft. Hetzelfde geldt voor een financieel coach.” En dat is dus precies wat Pascal bij FinMyLife voor de klant verzorgt: een financieel gezonde toekomst!
www.finmylife.nl