Kantine TU Delft gaat volledig vega

DELFT - De kantine op de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft gaat over op een volledig vegetarisch aanbod. Daarmee is het de eerste universiteitskantine van Nederland die volledig vega gaat.

Duurzaamheid staat bij de TU Delft hoog in het vaandel. In 2030 wil de gehele TU Delft Campus CO2-neutraal en circulair zijn. Om dit te bereiken is er gestart met een grootschalig Climate Action Programma en is de eigen CO2-uitstoot gedetailleerd in kaart gebracht. De voedselconsumptie van studenten en medewerkers op de campus blijkt hierin het een na grootste aandeel te hebben.

Voedselpatroon
Voedsel dat op de campus wordt genuttigd was in 2018 een van de drie grootste uitstoters van CO2 en andere broeikasgassen. “Als we serieus iets aan klimaatactie willen doen, moet dus ook ons voedselpatroon veranderen”, zegt Andy van den Dobbelsteen, coördinator duurzaamheid van de TU Delft. “De universiteit had altijd sterk vleesgeoriënteerde catering. Als we overschakelen naar een vegetarisch en veganistisch aanbod, dan scheelt dat meer dan de helft van de uitstoot ten gevolge van voedsel. Ik ben dus erg blij met het initiatief van Bouwkunde!” Deze pilot start op de faculteit Bouwkunde omdat hier de vraag naar breder vegetarisch aanbod de afgelopen tijd sterk is toegenomen.