Delfts Sportakkoord

DELFT - In september 2020 is het Delftse Sportakkoord gesloten. Bij Ring Pass Delft ondertekenden 28 partijen dit sportakkoord, waarmee Delft de handen ineensloeg om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal benutten.

Dit is gedaan aan de hand van drie thema’s, namelijk: 'sportstimulatie en innovatie', 'verenigingsondersteuning' en 'sport en sociaal domein'. Om dit vorm te geven zijn er drie werkgroepen opgezet die zich elk richten op een van de thema’s.

Sportstimulatie en innovatie
Hoe kunnen we ouderen, kinderen, volwassenen en mensen met een beperking stimuleren om in beweging te komen? Heb je vragen, stuur dan een mail naar i.kahlmann@vtvzhn.nl.
Verenigingsondersteuning
Deze werkgroep zet zich in om de vitaliteit van de sportverenigingen te vergroten, zodat zij in staat zijn om hun brede maatschappelijke functie te vervullen. Vind je het interessant om mee te denken in deze werkgroep of heb je een idee? Mail naar r.vanbarneveld@haaglandenbeweegt.nl.

Sport en sociaal domein
Deze werkgroep wil de Delftse sport en haar organiserend vermogen benutten om zowel de fysieke en emotionele gezondheid van de inwoners van Delft bevorderen als ook de maatschappelijke participatie. Door maatschappelijke initiatieven te starten of te steunen werken we toe naar een Delft waarin iedereen kan meedoen. Wil jij een maatschappelijk initiatief opzetten of heb je een goed idee? Stuur een mail naar t.provoost@haaglandenbeweegt.nl.