Inbrekers kiezen vaak voor een snelle buit
Inbrekers kiezen vaak voor een snelle buit Foto:

Wees inbrekers te slim af!

DELFT - Slechte sloten of andere beveiliging worden door een inbreker in een oogwenk herkend en binnen enkele minuten is hij binnen. Het is daarom goed om door de ogen van een inbreker naar uw eigen huis te kijken. Leer de meest voorkomende inbraakmethoden herkennen en zorg voor adequate inbraakbeveiligingsmaatregelen.
- Deur of raam intrappen. Tip: om dit bij uw woning te voorkomen kunt u uw deur verstevigen met een extra slot op kniehoogte, of een stevigere deur plaatsen.
- Cilinder afbreken. Tip: om dit bij uw woning te voorkomen raden wij u aan om goedgekeurde sloten met bijbehorend bouwbeslag in uw deuren en ramen te installeren en consequent te gebruiken.
- Cilinder uittrekken. Dit kunt u voorkomen door cilinders te monteren die tegen dit zogenaamde 'kerntrekken' bestand zijn.
- Hengelen. Tip: om dit bij uw woning te voorkomen, kunt u het beste altijd de deur op slot draaien en de sleutel eruit halen.
- Insluipen. Tip: om dit bij uw woning te voorkomen, kunt u het beste ramen en deuren altijd dicht en op slot doen. Ook als u maar even weg bent of bijvoorbeeld even naar boven gaat.
- Flipperen. Inbrekers kunnen met een pasje tussen de deur en het kozijn het slot - de 'dagschoot' - indrukken en openen. Tip: een anti-inbraakstrip op ramen en deuren monteren.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.politie.nl of www.eigenhuis.nl.