Richard Schinkel (l) neemt de winkel over van Marcel Schungel. (Foto: EvE)
Richard Schinkel (l) neemt de winkel over van Marcel Schungel. (Foto: EvE) Foto:

PLUS ondernemer Marcel Schungel
maakt plaats voor Richard Schinkel

DELFT - PLUS Bomenwijk (en de daarbij behorende DA drogist en slijterij) krijgt een andere eigenaar. Eind deze maand geeft Marcel Schungel de sleutels over aan Richard Schinkel.

Marcel verlaat 'met pijn in het hart' Delft. “Maar het werd tijd voor iets nieuws.” Dat nieuwe, dat is een grotere PLUS supermarkt in Rotterdam Blijdorp. “Ik kan en wil deze stap nu nog graag maken”, legt Marcel uit. “Een grotere supermarkt brengt weer andere mogelijkheden en uitdagingen met zich mee en dat past goed bij mijn ontwikkeling en mijn ambitie.” Gelukkig heeft Marcel een goede opvolger gevonden in de persoon van Richard Schinkel. “Hij is het juiste ondernemerstype voor deze winkel”, zegt Marcel overtuigd. “Hij denkt analytisch en is goed thuis in de procedures en structuren die het runnen van een winkel als deze met zich meebrengt. Daarbij is hij een fijn mens en ik denk dat hij goed bij het team past.”
Behoeften proeven
Richard komt uit Berkel en Rodenrijs en werkt al sinds zijn 17e in de supermarktbranche. “Het begon met een bijbaantje, sindsdien heb ik alle stappen genomen om uiteindelijk zelfstandig ondernemer te worden.” Ook de PLUS organisatie is voor hem niet onbekend: “Ik heb bij de adviesdienst van PLUS gewerkt, juist om ook zoveel mogelijk kennis en kunde bij de verschillende ondernemers op te doen.” Niettemin is het overnemen van zijn eerste supermarkt een uitdaging, maar één die hij met vertrouwen aangaat: “Delft spreekt me aan, en deze winkel ook. Hij staat er goed bij en ik ga ook niet meteen van alles veranderen. Eerst wil ik het team en de klanten leren kennen. Proeven waar de behoeften liggen.”

Bedankt!
Marcel is blij met alles dat de afgelopen jaren bereikt is: "Daar wil ik mijn team èn vooral de klanten hartelijk voor bedanken. Jullie zullen me vast nog wel eens zien!”