Vervolg voorpagina

Gemeente Delft
Een woordvoerder van Gemeente Delft laat weten dat de mogelijkheden voor evenementen, culturele instellingen en de horeca veelal afhangen van het landelijke beleid. "In Delft hanteren we de landelijke regels en dat blijven we doen. De gemeente is graag bereid zo veel mogelijk medewerking te verlenen. Dat gebeurt dan in overleg met betrokken organisatoren, ondernemers horeca en binnen de mogelijkheden, zodat het veilig kan." Wat betreft de initiatieven die bijvoorbeeld gemeente Amsterdam neemt voor het herstel van de evenementensector, zegt de gemeente het volgende; "Wij stellen de komende periode een visie op om Delft uit de lockdown te laten komen en te herstellen van de coronacrisis. Hiervoor kijken wij naar alle ruimte die er geboden wordt vanuit landelijk beleid."

Landelijk beleid
Op dinsdag 13 april is er weer een nieuwe persconferentie, het kabinet denkt op het moment aan versoepeling voor eind april. Het gaat hier dan, mits de cijfers het toelaten over de afschaffing van de avondklok, opening van de terrassen, gedeeltelijke opening van het hoger onderwijs en winkels en zeer waarschijnlijk een versoepeling van de bezoekregels.


Voor Delft op zondag TV is reporter Demi de straat opgegaan om Delftenaren te vragen wat ze vinden van de testevenementen, dit is te zien op op het YouTube-kanaal Delft op zondag TV.