Afbeelding
Foto:

De nieuwe Dacia Sandero en Sandero Stepway.

Dacia is toonaangevend als het gaat om het promoten van ‘verstandig’ gebruik van een auto. Het merk zit nu meer dan ooit in lijn met de verwachtingen van zijn klanten. Het biedt eenvoudige, ruime, betrouwbare en robuuste auto’s zonder onnodige franje en dat voor de beste prijs op de markt. De laatste jaren was er al een verandering gaande, maar de ongekende gebeurtenissen van de laatste maanden hebben er meer dan ooit voor gezorgd dat automobilisten nadenken over hun aankopen. De focus ligt weer op wat echt essentieel is, terwijl de behoefte aan mobiliteit en vrijheid blijft. Steeds meer klanten kijken weer pragmatisch naar de aanschaf van een auto. Dacia voldoet al meer dan 15 jaar aan die behoefte en biedt complete auto’s voor een eerlijke prijs.

De nieuwe Sandero en Sandero Stepway voldoen aan alle eisen van de consument. De buitenmaten zijn nagenoeg gelijk gebleven, de auto’s bieden volop ruimte en gebruiksgemak en hebben een moderne uitstraling. De fundamentele eenvoud en betrouwbaarheid – die men van Dacia verwacht – zijn gebleven. Dankzij een nieuw platform zijn de modellen veelzijdiger dan ooit: de koper geniet van een nog rijkere uitrusting, verbeterde actieve en passieve veiligheid, nieuwe benzine- en LPG bi-fuel-motoren, een nieuwe automatische transmissie en een volledig nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak.

De nieuwe Sandero en Sandero Stepway zijn een nieuwe interpretatie en waardige opvolger van hun voorgangers. Ze hebben nog steeds een zeer concurrerende prijs en geven klanten daarmee meer dan ooit het meeste waar voor hun geld.

De Essential- en Comfort-uitvoeringen van de Dacia Sandero en Sandero Stepway zijn leverbaar met de TCe 100 Bi-Fuel motor en de TCe 90 benzinemotor. Daarbij is de Bi-Fuel geschikt voor zowel benzine als lpg. Tevens is de TCe 90 benzinemotor naar wens te combineren met een CVT (automaat), die alleen beschikbaar is voor de uitvoering Comfort.

Beide versies stonden al medio januari bij Zeeuw & Zeeuw Renault in de showroom voor prijzen vanaf respectievelijk € 13.490,- en € 16.290,-. Vanaf maart zijn de adviesprijzen verhoogt met € 300,-. Als je kiest voor Private Lease dan rijd je een nieuwe Dacia Sandero al v.a. €259 per maand en een Sandero Stepway al v.a. €299,- per maand.

Dacia Sandero Stepway
Geheel volgens de beste traditie is de Sandero Stepway de avontuurlijk aangeklede variant van de Sandero, die met zijn grotere bodemvrijheid en bumperwerk met zwarte accenten en zilverkleurige skidplates oogt alsof hij zich ook naast het asfalt op zijn gemak voelt. Daar kunnen zwarte kunststof randen rond de wielkasten natuurlijk niet bij ontbreken. Onder de grille is de aanduiding Stepway te lezen. Opvallend is het feit dat Dacia de Sandero Stepway een eigen motorkap geeft, met wulpsere vormen dan die van de gewone Sandero. De bodemvrijheid van de Stepway bedraagt 17,4 centimeter en is daarmee 4,1 centimeter groter. De Stepway staat standaard op 16-inch 'Flexwheels', stalen exemplaren die sterk op lichtmetalen wielen lijken. Lichtmetaal is mogelijk als optie. Het Stepway-concept komt verder weer tot uiting in de aanwezigheid van dakrails, al geeft Dacia de nieuwe Stepway volledig nieuwe aluminium exemplaren die modulair zijn opgebouwd. Je kunt er diverse delen op klikken, onder meer dwarsdragers. Eenvoudig, maar doeltreffend. Vanbinnen onderscheidt het model zich niet veel van de gewone Sandero.
Gelukkig is een showroombezoek weer mogelijk op afspraak. Zo kun je eenvoudig een tijdslot kiezen waarin je anderhalf uur de vrijheid hebt om de nieuwe Dacia Sandero modellen te komen ontdekken. Blijf je liever thuis? Dan is er de mogelijkheid om een proefrit of taxatie aan huis te realiseren.

Zeeuw & Zeeuw Renault/Dacia Delft - Exportweg 2, Delfgauw -
Tel: 015 256 4400